Uuden sukupolven konseptiliike Market avattu Espalla

Uunituore Market on avautunut Pohjoisesplanadille aivan Havis Amanda -suihkulähdettä vastapäätä. Tunnelma entisen Helsinki-infon tiloissa on valoisa ja hyväntuulinen, kun R/H:n myymäläpäällikkö Salla Ceder ottaa asiakkaita vastaan.

Marketin tilat ovat koonneet yhteen kolmen eri brändin tuotteet.

– Halusimme luoda uniikin konseptiliikeen kaupungin ytimeen, joten pyysimme mukaan myös lastenvaatteisiin keskittyneen Papun ja luonnon kosmetiikastaan tunnetun Frantsilan, Ceder kertoo.

Molemmat yritykset jakavat R/H Studion intohimon ekologisesti kestäviin materiaaleihin ja työtapoihin sekä läpinäkyvään tuotantoon.

– R/H:n asiakkaat ovat perinteisesti olleet tiedostavaa väkeä, joka haluaa panostaa suomalaiseen muotiin ja suunnitteluun.

Keskeinen sijainti tuo pienemmät brändit asiakkaiden saataville

– Fredalla sijainnut R/H Store oli ihana paikka, mutta uuden keskeisen sijainnin ansiosta tavoitamme ihmisiä aivan uudella volyymilla, Ceder toteaa.

Kauppatorilla ja Espalla kulkevat turistit tulevat helposti sisään ihan vain uteliaisuuttaan.

– Suomalainen muotoilu ja meidän muotokielemme tuntuu puhuttelevan laajasti. Joskus kysyn, etsiikö asiakas jotain erityistä ja saan vastaukseksi: Kaikki täällä on erityistä.

”- Are you looking for something special?

– Everything here seems to be special!”

Toiveissa onkin, että uuden tilan ansiosta R/H kasvaa ja kehittyy myös kansainvälisyydessä.

– Helsingissä on parhaillaan todella makea meininki. On kansainvälisiä tuulia, mutta samaan aikaan tuntuu että olemme löytäneet oman erityislaatuisuutemme ja hyväksyneet sen, ettei Helsingin tarvitsekaan olla Tukholma tai Köpis.

Uudet puitteet ja yhteistyökuviot eivät kuitenkaan ole muuttaneet R/H:n ydintä: asuissa yhdistyvät pohjoismainen minimalismi, rohkeat printit ja leikkisyys.

– Pukeutumista ei kannata ottaa liian vakavasti.

Helsinki Design Weekin aikana 9.-15.9. Market-konseptimyymälässä on esillä printti-installaation.