Ivana Helsingin Leninkilainaamo tarjoaa vaihtelua vaatekaappiin

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Ivana Helsinki on avannut uuden Leninkilainaamon Uudenmaankadun myymäläänsä. Leninkilainaamo on Ivana Helsingin vastaus ekologisempaan kulutuskulttuuriin ja kierto- ja jakamistalouden nousuun.

– Nykyään kaikkea ei tarvitse enää omistaa itse. Haluamme tarjota jokaiselle mahdollisuuden monipuoliseen vaatekaappiin lainaamalla asiakkaillemme uniikkeja ja kestäviä vaatteita, toteaa Paola Suhonen Ivana Helsingin pääsuunnittelija ja toinen perustajista.

Leninkilainaamon tuotteet koostuvat sekä Ivana Helsingin vanhojen mallistojen helmistä että uniikkikappaleista.

– Olemme säilyttäneet palasia mallistoistamme vuosien ajalta. Tähän mennessä ne ovat lähinnä roikkuneet varastossa, Suhonen toteaa.

Kaikki tuhannet leningit eivät ole lainattavissa yhtä aikaa, vaan vaateista valitaan tarjolle vaihtuva ja päivittyvä kattaus. Mekkoja voi lainata myymälästä kahdeksi viikoksi kerrallaan. Hintaa lainalle tulee 25 euroa.

– Haluamme, että kynnys lainata meiltä leninki on matalalla. Lainaamista varten ei tarvitse rekisteröityä tai varata aikaa – riittää, kun ilmestyt liikkeeseen, Suhonen toteaa.