Jäsentarina: Vitra Store

Kuvassa: Vitra Store Helsigin tiimiin kuuluvat sisustusarkkitehti Inka Pentikäinen ja myymälävastaava Annika Tammi. Kuvasta puuttuu tiimin kolmas jäsen Peik Neovius.

Design District Helsinki haastatteli Vitra Store Helsingin myymäläpäällikköä Annika Tammea, joka jakoi meille tarinoita liikkeen synnystä ja inspiraation lähteistä.

Vitra on sveitsiläinen perheyritys, joka on valmistanut design-klassikoita maailman johtavien muotoilijoiden kanssa 1950-luvulta asti. Vitra Store Helsinki esittelee Vitran Home -kokoelmasta muun muassa Charles ja Ray Eamesin, Jean Prouvén, Verner Pantonin, Jasper Morrisonin sekä Ronan ja Erwan Bouroullecin tuotteita. Lisäksi Vitra tarjoaa sisustussuunnittelupalveluita.

”Alunperin ajatus perustaa Vitra Store syntyi halusta esitellä Vitran upeaa ja monipuolista Home -kokoelmaa myös Suomessa. Liiketila entisen Aeron tiloissa Diana-puiston vieressä inspiroi, ja kaunis vanha rakennus suurine ikkunoineen ja alkuperäisine lattioineen luo upeat puitteet huonekaluperinteen jatkamiselle ja Vitran tuotteiden esittelylle”, Annika kertoo.

Monipuolinen valikoima

Annika on myös innoissaan kevään uutuuksista: “Uutuutena on kiinnostava kokoelma Vitran pientuotteita. Vitra-tuotteiden rinnalla esiintyvät kansainväliset designbrändit, kuten Maruni, Knoll, Zanotta, Oluce, Nemo Lighting, Flos, Serge Mouille sekä Eero Aarnion tuotteita markkinoiva Adelta.”

Vitra Storen valikoimiin kuuluu niin moderneja klassikoita kuin nykymuotoilun helmiäkin. Myymälän tavoitteena on ollut koota yhteen maailman parhaiden muotoilijoiden esineitä ja huonekaluja, ja mahdollistaa näiden yhdistely esineisiin eri aikakausilta ja kulttuureista. Legendaaristen amerikkalaissuunnittelijoiden Charles ja Ray Eamesin “collage”-ajattelu yhdistettynä persoonalliseen “select and arrange” -ajatteluun on toiminut inspiraationa myymälälle.

Inspiroiva ympäristö ja työyhteisö

Elämä kauniiden esineiden ympäröimänä ja Vitra Storen pyörittäjänä on Annikan mielestä mielenkiintoista ja inspiroivaa, ja mahdollistaa maailman muotoilun seuraamista aitiopaikalta. Annika kiittää myös loistotiimiään ja mahtavia asiakkaitaan, joiden koteja ja toimistoja on ilo sisustaa. ”Vitra Store edustaa minulle ajatonta estetiikkaa ja laatua, joka kestää sukupolvelta toiselle”, Annika kuvailee työpaikkaansa.

Design District Helsinkiin kuuluminen on Annikalle itsestäänselvyys, koska se tuo esiin kaupungin luovan ja kiinnostavan puolen. “Design District inspiroi ympäristönä ja yhdessä olemme enemmän“, Annika summaa.

Kaunis, kestävä design ja maailma

Annikan mukaan Vitra Storen tavoitteena on levittää hyvän muotoilun sanomaa ja luoda kaunista, toimivaa ja kestävää maailmaa. Vitralle tärkeää on myös se, että ihmiset ymmärtävät elinympäristönsä merkityksen hyvän olon tuottajana ja haluavat panostaa elinympäristöönsä.

Lopuksi Annika vinkkaa vielä kevään uutuuksista, Vitra Complements -kokoelmasta, joka tuo väriä ja iloa jokaisen arkeen. Piristävään kokoelmaan kuuluu Coat Dots -seinäkoukut Hella Jongeriukselta sekä Alexander Girardin grafiikkaa mm.  tarjottimien, mukien, lautasliinojen, vihkojen ja tulitikkujen muodossa. Kesän kynnyksellä kannattaa Annikan mukaan bongailla Vitralta myös ulkokalusteuutuuksia, joilla voi levittää raikasta muotoilua myös kodin seinien ulkopuolelle.