Jäsentarina: Arkkitehtuurimuseo

Arkkitehtuuri ympäröi meitä päivästä toiseen, ja asiantuntijuutemme avulla me Arkkitehtuurimuseossa herätämme sen kätkemät tarinat eloon. Vaihtuvat näyttelyt luotaavat suomalaista ja kansainvälistä arkkitehtuuria historiasta nykypäivään, ja pysyvä näyttely vie matkalle Suomen arkkitehtuurin vuosikymmeniin. Kesäisin pihalle kohoaa vuosittain vaihtuva paviljonki, jossa voi paistatella päivää, ja jouluisin museon aulaan kohoaa tuoksuva piparkakkukaupunki.

 

Elämykselliset arkkitehtuurikävelyt ja muut yleisötapahtumat kuljettavat puolestaan sinne, missä arkkitehtuuri on, ja opettavat tarkastelemaan ympäristöämme uusin silmin. Jalkautumalla ihmisten kotiympäristöön rakennamme sillan ympäröivän arkkitehtuurin ja arkikokemusten välille.
Kasarmikadulla sijaitsevassa uusrenessanssirakennuksessa sijaitseva Arkkitehtuurimuseo avaa ikkunan arkkitehtuurin saloihin.
Ulos kuoresta ja kohti tulevaa
Näyttelyiden ja tapahtumien lisäksi tarjoamme jatkossakin avoimen foorumin moniääniselle keskustelulle. Arkkitehtuurimuseo on kantaaottava ja osallistava arkkitehtuuriin ja kaupungistumiseen liittyvän tiedon talo, jossa ajankohtaisia ilmiöitä ja tulevaisuuden haasteita käsitellään osana laajempaa kulttuurihistoriallista ja yhteiskunnallista kokonaisuutta. Avaamme siten paitsi näyteikkunan arkkitehtuuriin myös näköalapaikan menneisiin ja tuleviin vuosikymmeniin.
Asiantuntijuuden ytimessä
Arvokkaat kokoelmamme ja asiantuntijamme ovat valttikorttejamme nyt ja tulevaisuudessa.
Arkkitehtuurimuseo tuo asiantuntijuutensa ja arkkitehtuuriin liittyvän tiedon ihmisten ulottuville erilaisten palveluiden kautta paikasta riippumatta. Toiminta kietoutuu ihmisten tavoitteiden ja haasteiden ympärille, joiden keskiössä vaikuttavat kaupungistuminen, kestävä kehitys, digitalisaatio ja matkailu.
Äskettäin lanseerattu ja suosittu Adoptoi piirustus -kampanja avaa puolestaan arkkitehtuuripiirustuskokoelmamme ja asiantuntemuksemme yleisölle uusin tavoin. Adoptoimalla piirustuksen voi ripustaa palasen suomalaista arkkitehtuuria seinälleen: adoptoija saa nimittäin kunniakirjan lisäksi myös laadukkaan kopion valitsemastaan arkkitehtuuripiirustuksesta. Lue lisää kampanjasta ja tarjolla olevista piirustuksista: http://mfa.fi/adoptoi-piirustus
Asiantuntijat vaalivat Arkkitehtuurimuseon arvokkaita kokoelmia ja arkkitehtuuritietoa. Kuva: Ilari Järvinen / MFA.
Tarinoita useissa kanavissa
Kokoelmiemme, tapahtumiemme ja näyttelyidemme kautta herätämme rakennetun ympäristön historian henkiin, ja jaamme rakennusten seiniin kätkeytyviä tarinoita useissa kanavissa. Kuukausittaiset uutiskirjeemme (http://www.mfa.fi/tilaa-uutiskirje) luotaavat ajankohtaisten näyttelyidemme teemoja, joita tukevat myös Facebook (https://www.facebook.com/Arkkitehtuurimuseo/) ja Twitter (https://twitter.com/MFA_fi).
Koska arkkitehtuuri on ennen kaikkea visuaalinen taidemuoto, jaamme sisältöä peräti kolmella Instagram-tilillä: MFA Arkkitehtuurimuseo (https://www.instagram.com/mfa_arkkitehtuurimuseo/) nostaa esiin kertomuksia museon seinien sisältä siinä, missä MFA Archstories (https://www.instagram.com/mfa_archstories/) antaa puheenvuoron arkkitehtuurin käyttäjille jakaen heidän muistojaan ja kokemuksiaan. MFA Kids (https://www.instagram.com/mfa_kids/) keskittyy puolestaan museon arkkitehtuurikasvatukseen tarjoten väläyksiä museon pedagogisesta toiminnasta.
Leikin voimin
Arkkitehtuurimuseon A&O-oppimissisällöt tutustuttavat niin lapset, perheet kuin aikuisetkin arkkitehtuurin peruskäsitteistöön leikin ja mielekkäiden tehtävien kautta. Museon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevan A&O-huoneen uutta raikasta ilmettä hallitsee kierrätetystä Durat-materiaalista rakennettu hyllykkö. Mehukkaine väreineen se houkuttelee mukaan askartelemaan ja touhuamaan. Joka kuun viimeisenä lauantaina klo 13 huoneessa järjestetään perhepajoja, joissa taiteillaan ajankohtaisten näyttelyiden hengessä.
Tervetuloa!
Keväällä 2017 Arkkitehtuurimuseo perhetyöpajoissa taiteiltiin arkkitehti Sakari Laitisen värikkään kuvataiteen hengessä. Työpajoja järjestetään joka kuun viimeisenä lauantaina.

 

Museossa tänään ja huomenna

Päivittyvät tiedot vaihtuvista näyttelyistämme ja monipuolisista tapahtumistamme löydät
sivuiltamme http://mfa.fi/.
Kesällä kesäpiha viekoittelee nauttimaan auringosta. Kesäpiha 2017 hirsipaviljonkeineen aukeaa kesäkuussa.
Kesällä 2015 Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon väliselle pihalle nousi Aalto-yliopiston Wood Program -ohjelman vaikuttava Säie-paviljonki. Paviljongin siimeksessä nautittiin auringosta muuan muassa museon työpajojen merkeissä.
Design District Illustration
member

Arkkitehtuurimuseo

Koko Suomen kokoinen museo. Arkkitehtuurimuseo on valtakunnallinen erikoismuseo, jolla on kansainvälisesti merkittävät ja mittavat kokoelmat sekä keskeinen asema alansa kotimaisessa …