Jorma Uotisen Design District Helsinki

Luovalle moniosaajalle Jorma Uotiselle syyspäivä Helsingissä on hatunnosto omaleimaisuudelle ja laadulle. Vietä päivä seuraten Jorman reittiä Design District Helsingissä tai poimi reitin varrelta kiinnostavat täsmävierailukohteet.

 

JormaUotinen_reitti

 

Muotoilu vaatii uskallusta ottaa riski. Vain riskejä ottamalla muotoilija voi tehdä omaperäisiä valintoja, joilla erottuu selvästi toisista. Näin pääsee irti keskinkertaisuudesta. Kun jokainen muotoilijana löytää oman tyylinsä, silloin kokonaisuus sykkii ja hengittää.

Designin täyttymys toteutuu tuotteissa, jotka eivät ole vuosikymmenten jälkeenkään vanhentuneet, vaan voivat aina tehdä uuden tulemisen. Hyvä taide ja muotoilu kestää aikaa.

Seuraan aika paljon kansainvälisiä sisustuslehtiä. Iloitsen aina, kun esille pulpahtaa suomalainen nimi. Tällöin muotoilu on läpäissyt erottuvuuden kynnyksen.

1. Klaus K Hotel

Kierrokseni käynnistyy Klaus K:sta, jota ehdottomasti suosittelen. Tämä tasokas hotelli tarjoaa designia ja taidehuoneita vaativillekin.

 

2. ALESSIshop

Italialainen design on minulle tärkeää, ja ALESSIshop siitä hyvä esimerkki. Olen hankkinut astiaston ja ruokailuvälineeni tästä myymälästä. Se vastaa vaativaa esteettistä makuani.

 

3. Variety Second Hand & vintage

Kuvauksissa äänimies esitteli vaatteitaan, joita oli hankkinut tästä vintage-liikkeestä. Hän sai minutkin kiinnostumaan liikkeen valikoimasta, jossa on selvästi tarjolla hienoja merkkejä miehille. En ole vielä käynyt täällä, mutta aion ehdottomasti mennä tutustumaan. Ehkä löydän jotain erityistä!

 

4. Galerie Forsblom

Galleriat ylipäätään kiinnostavat minua, ja käyn niissä mielelläni inspiroitumassa. Forsblomin näyttelyt esittelevät laajaa kansainvälistä osaamista. Käyn täällä usein ihailemassa upeita töitä.

 

5. Skanno

Skanno on ollut vuosikymmenten ajan yksi suosikkiliikkeistäni Helsingissä. Olenkin keskittänyt lähes kaikki sisustushankintani tähän liikkeeseen, jonka tuotteisiin ja hyviin merkkeihin luotan.

 

6. Harri Syrjänen

Harri Syrjäsen koruissa ja nahkatuotteissa on vahva käsityöläisyyden leima. Taito ja käsityöläisyys näkyy myös myymälässä, joka on samalla taiteilijan työhuone.

 

7. Juuri

Juuren keittiö on kiinnostava. Se osoittaa, että ruoan suomalaisuus on muutakin kuin poronkäristystä.

 

8. Designmuseo

Designmuseo johdattelee Korkeavuorenkadulle, joka on yksi lempikaduistani Design Districtissä. Paikkana ja instituutiona Designmuseo on hyvin tärkeä. Vien tänne mielelläni myös ystäviäni. Esillä on aina jotakin kiinnostavaa ja ajankohtaista.

 

9. Proud Optiikka

Minulla on hyvä kokoelma silmälaseja, ja ne ovat minulle hyvin tärkeitä – osa kokonaisuuttani ja persoonallisuuttani. Kerran toimittaja kuvailikin minua toteamuksella ”lähinnä silmälaseistaan tunnettu Uotinen”. Tässä optikkomyymälässä on hyvä ja tasokas valikoima.

 

10. Fasaani

Antiikkiliike Fasaanin valikoima on aina kiinnostava. Olen ostanut täältä itselleni laseja. Hyvä muotoilu kestää aikaa.

 

11. Ritva Falla

Muotisuunnittelija Ritva Fallalla on selkeästi omaperäinen tyyli ja korkealuokkainen laatu. Päätän kävelykierrokseni Design District Helsingissä häntä tervehtimällä ja toivottamalla hänelle menestystä.

 

Jorma Uotinen

 

 

Jorma Uotinen on helsinkiläinen tanssija, laulaja, koreografi, professori ja mediapersoona. Hänet valittiin Design District Helsingin lähettilääksi 2016 aktiivisena ja ansioituneena elävän kaupunkikulttuurin edustajana.

 

Kuva Jorma Uotisesta: Pasi Haaranen

Kartan toteutus: Hanne Huotari / byfar