Vapaa pääsy Designmuseoon


Joka kuun viimeisenä tiistaina kello 11–20
Seuraavaa Designiltaa vietetään 28.2.2022
Vapaa pääsy

150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2023 Designmuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina koko päivän! Designilloissa pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta kello 11-20. Designiltojen ohjelmassa on aina suomenkielinen opastus päänäyttelyymme kello 17. Tule inspiroitumaan Designmuseon monipuolisesta näyttelyohjelmistosta ja juhlistamaan 150 vuoden taivalta kanssamme muotoilun parissa!

Designillan ohjelma 28.2.

11-20 Maksuton sisäänpääsy
17-18 Yleisöopastus suomeksi Antti + Vuokko Nurmesniemi -näyttelyyn
18-19 Keskusteluja Nurmesniemistä: Antti Nurmesniemi
18-19:30 Raitoja, raitoja, raitoja! -työpaja kaikenikäisille
19 Yleisöopastus englanniksi

Keskusteluja Nurmesniemistä: Antti Nurmesniemi
Klo 18-19 luentosalissa, 1. krs

Antti ja Vuokko Nurmesniemi istuvat huoneessa.

Kevään Designiltojen erikoisohjelmassa on kolmen keskustelun sarja, jossa syvennytään Antti ja Vuokko Nurmesniemen työhön ja vaikutukseen suomalaisen muotoilun kentällä. Antti Nurmesniemi oli merkittävä muotoilija ja alan taustavaikuttaja. Vuokko Nurmesniemi on puolestaan suomalaisen tekstiili- ja vaateteollisuuden uudistaja. Keskusteluja johdattelemassa ja vaihtuvia asiantuntijavieraita haastattelemassa on Helsinki Design Weeklyn ohjelmajohtaja Anni Korkman.

Ensimmäisen keskustelun teemana on Vuokko Nurmesniemi. Asiantuntijavieraiksi saapuvat FT., dos. Susanna Aaltonen sekä sisustusarkkitehti Jorma Valkama. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tapahtumassa on paikkoja 70 henkilölle.

Puhujat

FT., dos. Susanna Aaltonen on muotoiluun ja arkkitehtuuriin erikoistunut taidehistorioitsija sekä Antti ja Vuokko Nurmesniemi -näyttelyn toinen kuraattori. Hän työskentelee tuntiopettajana Helsingin yliopistossa ja Avoimessa yliopistossa. Aaltosen väitöskirja käsitteli sisustusarkkitehdin ammatin muotoutumista Suomessa.

Jorma Valkama on laaja-alaisesti kokenut sisustusarkkitehti, joka on erikoistunut hoiva-, työ- ja oppimisympäristöjen sisustussuunnitteluun. Lisäksi osaamista on kertynyt kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden interiöörien sisustussuunnittelussa.  Valkama oli Studio Nurmesniemen palveluksessa vuosina 1986–1997.

Muotoilufestivaali Helsinki Design Weekin ja Weekly-median ohjelmajohtaja Anni Korkman on muotoiluun erikoistunut kirjoittaja, keskustelija ja kuraattori.

Raitoja, raitoja, raitoja! -työpaja lapsille
Klo 18-19:30 Designmuseon Studiossa, 0 krs

Inspiroidumme yhdessä tarkastelemaan tuttuja raitakuoseja uudella tavalla: missä kaikkialla raitoja ja niiden rytmejä voikaan nähdä? Ohjattu työpaja ammentaa inspiraationsa Antti + Vuokko Nurmesniemi -näyttelystä. Pajassa tekniikkana on luonnostelu ja erilaiset materiaalikokeilut, joihin tartutaan tutkien, ihmetellen ja yhdessä kokeillen. Työpaja on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille. Pajaa ohjataan suomeksi ja englanniksi.

Saavutettavuus

Tapahtuma on maksuton. Opastukset ovat suomeksi ja englanniksi. Keskustelutilaisuus on suomeksi. Designpajaa ohjataan suomeksi ja englanniksi. Designmuseon rakennus on esteetön. Lue Designmuseon saavutettavuudesta täältä.

Sijainti

Designmuseo
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00