Art, Galleries & Museums

Designmuseo

Näytä kartalla
Designmuseo

Designmuseo juhlii 150-vuotisjuhlavuottaan! Designmuseossa on juuri nyt esillä kokoelmanäyttely Utopia nyt – kertomus suomalaisesta muotoilusta, galleriassa Jenny Nordberg: Suunnittelijan vapaudesta (- 31.12.2023), sekä päänäyttelynä Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa (10.11.2023 – 31.3.2024). Garden Futures -näyttely on yhteisnäyttely Arkkitehtuurimuseon kanssa ja jakaantuu kahteen museorakennukseen.

Valtakunnallisena vastuumuseona Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, vastaa osaltaan alan tutkimustoiminnasta, kehityksen dokumentoinnista sekä muotoilun nykyaikaa ja historiaa esittelevien näyttelyiden toteutuksesta. Museo tuottaa näyttelyitä suomalaisesta muotoilusta myös kansainväliseen kiertoon.

Designmuseosta löydät vaihtuvat näyttelyt, viihtyisän Taito Cafén (suolaiset ja makeat herkut, päivittäin keitto-salaattilounas, A-oikeudet), sekä ihastuttavan Design Shopin (myynnissä mm. kirjoja, kortteja ja muita paperituotteita, sekä koruja, asusteita ja esineitä sekä itselle että lahjaksi). Museossa järjestetään myös paljon tapahtumia ja tilaisuuksia, muun muassa kuukausittainen ilmaisilta aina kuukauden viimeisenä tiistaina.

Museo perustettiin vuonna 1873 taideteollisuuden opetuskokoelmaksi. Nykyisessä, arkkitehti Gustaf Nyströmin vuonna 1894 suunnittelemassa kiinteistössään, museo on toiminut vuodesta 1978. Museota ylläpitää Designmuseon säätiö.

 

Design District Illustration
information