Art, Galleries & Museums

Designmuseo

Näytä kartalla
Designmuseo

*** Voit myös halutessasi hankkia lippusi haluamallesi ajankohdalle etukäteen täältä. Tervetuloa!***

Designmuseossa on juuri nyt esillä kokoelmanäyttely Utopia nyt – kertomus suomalaisesta muotoilusta, sekä gallerianäyttely Ajattelemme toisin öisin, vuoden graafikon 2021 Marina Vezikon palkintonäyttely (avoinna 10.9.2021-9.1.2021). Uusi päänäyttelymme Intiimin kosketus, on esillä 8.10.2021-13.3.2022.

Valtakunnallisena vastuumuseona Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, vastaa osaltaan alan tutkimustoiminnasta, kehityksen dokumentoinnista sekä muotoilun nykyaikaa ja historiaa esittelevien näyttelyiden toteutuksesta. Museo tuottaa näyttelyitä suomalaisesta muotoilusta myös kansainväliseen kiertoon.

Designmuseosta löydät vaihtuvat näyttelyt, viihtyisän Taito Cafen (suolaiset ja makeat herkut, päivittäin keitto-salaattilounas, A-oikeudet), sekä ihastuttavan Design Shopin (myynnissä mm. kirjoja, kortteja ja muita paperituotteita, koruja, asusteita, esineitä itselle ja lahjaksi). Museossa järjestetään myös paljon tapahtumia ja tilaisuuksia, muun muassa kuukausittaiset Designilta, ja Designpajat perheille (live-tapahtumat ovat toistaiseksi tauolla, katso nettisivuilta online-tapahtumat).

Museo perustettiin vuonna 1873 taideteollisuuden opetuskokoelmaksi. Nykyisessä, arkkitehti Gustaf Nyströmin vuonna 1894 suunnittelemassa kiinteistössään, museo on toiminut vuodesta 1978. Museota ylläpitää Designmuseon säätiö.

 

Design District Illustration
information