Vintagea ja antiikkia Design Districtissä

Design Districtin vuoden ensimmäinen Late Night Shopping 11.2.2016 esittelee alueen taidetta ja antiikkia. Sekä taidegallerioita että antiikki- ja vintageliikkeitä löytyykin Design Districtin kaduilta yli kymmenestä osoitteesta. Kartaltamme löydät koko antiikkitarjonnan täältä ja taide-elämykset täältä. Torstaina 11.2. taide ja antiikki yllättävät kuitenkin myös odottamattomissa ympäristöissä, kuten ravintolan seinillä ja hotellin aulassa – lue lisää täältä ja tsekkaa myös Facebook-tapahtuma.

Monipuolisuus on Design Districtin rikkaus, ja aikakausien kerroksellisuus on tärkeä osa sekä suomalaisen muotoilun tarinaa että helsinkiläisen muotoilutarjonnan kiinnostavuutta. Late Night Shopping 11.2. -tapahtuman kunniaksi pyysimme Vintage Style Events HKIn perustajaa, antiikkialan yrittäjää Amanda Kääriäistä kertomaan omista kokemuksistaan Design Districtissä sekä jakamaan muutaman vinkin Helsingin antiikin aarreaatoista.

Antiikissa tuntuu ulkopuolisen silmin olevan jotain hyvin jännittävää, särkyvää, kultaista ja kiiltävää. Usein antiikki mielletään poikkeuksellisen arvokkaaksi ja näin myös tavoittamattomaksi, mutta itse kuvailisin sitä mieluummin kestävänä, yksilöllisenä, laadukkaana ja monissa tapauksissa myös hinta-laatusuhteeltaan järkevänä hankintana. Antiikkiesineen ominaisuuksista mielestäni ehdottomasti kiinnostavin on kuitenkin fiilis, joka esineeseen on tarttunut vuosien varrella.

Osallistuin viime vuoden loppupuolella Vanhalla Ylioppilastalolla järjestettyyn Design District Marketiin. Tapahtuman ainoana vanhoja esineitä esittelevänä yrityksenä keskustelu kävijöiden kanssa kävi vilkkaana ja innostuneena. Olin erittäin onnellinen, kiitollinen ja yllättynyt saamastani lämpimästä vastaanotosta sekä kiinnostuksen huimasta määrästä. Tunsin, että olemme jälleen askeleen lähempänä lähestyttävää antiikkia.

Taustani vuoksi katson antiikkia monesta eri näkökulmasta ja haluan esitellä teille kaksi hyvin erilaista Design District Helsinkiin kuuluvaa kivijalkaliikettä, jotka inspiroivat minua suuresti. Korkeavuorenkadulla sijaitseva Fasaani Antikin ja Helsinki Secondhandin yhteinen noin tuhannen neliön kokoinen sekä huikean monipuolinen kivijalkaliike tarjoaa nostalgisen seikkailun kävijöilleen. Valikoimaan kuuluu niin antiikkia, designia, vintagea, retroa kuin muitakin sisustusesineitä ja niitä ihaillessa liikkeessä saa helposti kulumaan pidemmänkin tovin. Jo kadulta porttikongin kautta johdatteleva sisäänkäynti lupailee odottamattomia elämyksiä. Kuvassa näkyy pieni kurkistus liikkeen ikkunahuoneeseen. Lönnrotinkadulla sijaitsevan Antiikkiliike R. Muurin valikoimaan puolestaan kuuluvat korkeatasoiset antiikki- ja design-esineet 1700–1900-luvuilta. Liikkeen tarkoin valikoidut ja viimeistellysti restauroidut esineet ovat esillä mieltäni hivelevän kauniissa asetelmissa. Sommitelmia ihaillessa esineitä alkaa helposti asetella mielessään jo osaksi omaa sisustusta. Kuvassa liikkeen raikkaita esineitä.

Antiikkiliike R. Muuri_Lönnrotinkatu 3

Yleisesti Design District Helsingin Vintage & Antiques –kategorian yritykset tarjoavat hyvän ja monipuolisen läpileikkauksen alueella kiertelevälle alaa jo entuudestaan tuntevalle tai noviisille. Edustettuina ovat niin suomalainen kuin kansainvälinenkin design, muinaisesineet ja etniset esineet, tyylipuhdas antiikki 1700-luvulta lähtien talonpoikaisantiikkiin asti, kellot ja korut, vintage- ja retroesineet, vanhat tekstiilit sekä monet muut genret näiden kaikkien välillä. Antiikkiliikkeiden yrittäjät myös tarjoavat erilaisia palveluita vanhojen esineiden arvioinnista sisustussuunnittelun ja tapahtumien somistamiseen. Kiinnostava keskustelu näiden alansa osaajien kanssa syntyy hetkessä!

Design Districtin antiikkiliikkeiden joukosta etsivän on mahdollista löytää keräilyesineiden lisäksi yksilöllisiä ja ekologisia ratkaisuja arjen käyttöesineiksi tai lahjoiksikin. Rohkea sisustaja yhdistää antiikkielementit huippumoderniin, ja juuri tällaiset materiaalien ja aikakausien luomat kontrastit kertovat niitä kaikkein kiehtovimpia tarinoita.

Amanda Kääriäinen / Vintage Style Events HKI