Suurta ammattitaitoa pienissä paketeissa

“Parhaat asiat tulevat pienissä paketeissa” olen kuullut sanottavan monta kertaa. Ja uskaltaisin väittää, että useimmalle meistä nousee hymyn kare suupieliin, kun saamme pienen rasian joko lahjaksi tai ostamme sen itse.

Perinteet koristautumiseen menevät hyvin pitkälle historiaan ja siksi näihin pieniin esineisiin liittyy vieläkin paljon perinteitä ja symbolismia. Joitakin koruja annetaan edelleen sukupolvelta toiselle riitin tavoin ja tuo pieni esine kantaa sisällään uskomattoman määrän tarinoita ja elettyä elämää.

Suomessa meillä on pitkät perinteet sekä korun valmistuksessa että muotoilussa. Korujen muotokieli on omintakeinen ja moderni, vaikka kyseessä olisikin perinteisemmän oloinen timanttikoru. Valmistusmenetelmät ovat pysyneet hyvin samankaltaisina satoja vuosia yhdistyen kuitenkin uuteen teknologiaan, mahdollistaen uudenlaista designia.

Design District Helsingin alueella on upea kirjo erilaisia koruliikkeitä, joita kaikkia yhdistää raikas ja korkeatasoinen muotoilu. Useiden pienten liikkeiden takahuoneisiin kätkeytyvät työtilat, joissa valmistetaan mitä ihmeellisimpiä luomuksia kultasepän taidonnäytteistä korutaiteilijoiden puettaviin taideteoksiin. Helsingin designia sykkivässä sydämessä valmistetaankin edelleen merkittävä määrä korkeatasoisia koruja.

Yhteisöllisyys kukoistaa pienissä korualan kollektiiveissa. Samaa tilaa jakaa niin pitkään alalla olleita konkareita kuin vastavalmistuneita, uusia ideoita täynnä olevia tekijöitäkin. Jokaisella tekijällä on oma uniikki tyylinsä, jotka täydentävät toisiaan ja luovat Helsingin upean korumuotoilun kirjon. Design Districtin alueelta löytyy niin timanttien säihkettä, kiillotettua pintaa kuin rosoista tyylikkyyttäkin.

Useimmista liikkeistä on myös mahdollista tilata uniikkeja yksittäiskappaleita, jotka asiakas pääsee suunnittelemaan yhdessä muotoilijan kanssa. Mikäpä sen parempaa kuin suunnitella itselleen, rakkaalleen tai ystävälleen uniikki korulahja.

Tämän viikon torstain 14.4. keväisenä Late Night Shopping -iltana pienet koru- ja muotiliikkeet ovat avoinna aina kello 21 saakka tarjoten myös hieman tavallisuudesta poikkeavia aarteita ja yllätyksiä kävijöilleen. Iltaa voi viettää vain yhdessä suosikkikohteessa piipahtamalla tai useita erityisohjelmaa tarjoavia putiikkeja yhdistäen. Late Night Shopping on mahdollisuus tutustua Helsingin muotoilun monipuolisuuteen silloin kun se on ajankohtaisimmillaan ja laajimmillaan.

Tärppini illan korutarjonnasta:

Pajan kivijalkaliikkeessä Eerikinkadulla voit valmistaa itsellesi Love letter -rannekorun ja ihailla samalla putiikin upeaa hopeakorutarjontaa.

Punavuorenkadulla pääset kurkistamaan Miia Magian työhuoneeseen. Hänen kodikkaat työtilansa kätkevät sisäänsä raikkaita uusia korumalleja vanhojen rinnalle. Miia on itse paikalla koko illan ja ottaa varmasti kaikki asiakkaansa hymyllä vastaan.

Meillä Raw North -kollektiivissa Annankadulla voit kuvauttaa itsesi lempikorusi kanssa pienellä catwalkilla ja osallistua koruarvontaan. Samalla voit tehdä uniikkeja löytöjä, kun esillä on mallikappaleita ja mallistojen viimeisiä aarteita.

 

Noora Delage
NOD ja Raw North
Design District Helsingin hallituksen varapuheenjohtaja

 

Löydät Design Districtin korustudiot listattuina täältä ja kartalla täältä.

Late Night Shopping 14.4. -illan ohjelmaa ja pidennettyjä aukioloaikoja tarjoavat putiikit löytyvät listattuina täältä ja kartalla täältä. Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Kuva: Box-Jewelry by Keski-Pomppu & Pioni Design