Mirkku Kullbergin Design District

Kämp Groupin strateginen markkinointijohtaja, Artekin hallituksen puheenjohtaja Mirkku Kullbergille kesäpäivä Helsingissä on kulttuurin ja muotoilun ilotulitusta. Vietä päivä seuraten Mirkun reittiä Design District Helsingissä tai poimi reitin varrelta kiinnostavat täsmävierailukohteet.

”Design District Helsinki on kuluttajalle kiitollinen konsepti, sillä kohteet on kuratoitu valmiiksi. Verkosto pitää sisällään kivan sekoituksen instituutioita ja uutta tulemista, ja on kansainvälisesti verraten tasokas. Koko Helsinki ei ole kävellen kohdattavissa, mutta Helsingin design on”, Mirkku kannustaa tutustumaan Design Districtin verkostoon ja tarjontaan.

 

MirkkuKullberg_reitti

 

1. Gallery Sculptor, Eteläranta 12
Ihannepäiväni Helsingissä alkaa taiteella Vanhan kauppahallin kupeesta Etelärannalla. Suomalainen veistostaide on minusta todella kiinnostavaa, ja niinpä Suomen Kuvanveistäjäliiton galleria Sculptor on paikka, jossa täytyy päästä käymään.

2. Union Design, Eteläranta 14
Tämä Design District Helsingin koruseppäkollektiiveista suurin toimii hyvin yhteen. Usean tekijän korujen yhdistelmä helpottaa ja monipuolistaa asiakkaan designkokemusta. Suomalainen hopeaseppäkoulutus on kansainvälisesti tunnustettua – se näkyy myös tässä korumyymälän ja työtilojen yhdistelmässä.

3. CraftCorner, Eteläesplanadi 4
Taito Groupin CraftCorner Etelä-Esplanadin kulmalla on tosi mielenkiintoinen konsepti. Se on hyvä esimerkki siitä, miten voidaan tuoda uudella, ajassa kiinni olevalla tavalla esille suomalaista käsityötaitoa. Pidän käsillä tekemistä aistikokemukselle välttämättömänä asiana – sitä kaivataan ja tarvitaan. CraftCornerissa voi sekä ihailla muiden taitoa että tehdä itse työpajoissa.

4. Artek Helsinki, Keskuskatu 1b
Vaikka Artek on minulle toki henkilökohtaisesti tärkeä, on se mielestäni Helsingin designkierroksella muutenkin ihan must-kohde kaikille. Uuden lippulaivamyymälän sijainti Stockmannin vieressä Keskuskadulla on fantastinen. Myymälästä on myös uskallettu tehdä rohkeasti uudenlainen Artek-myymälä, mikä on tosi hienoa.

5. SIS. Deli+Café, Kalevankatu 4
Kävelykierrokseni lounas tai päiväkahvi haetaan ehdottomasti SIS. Delistä. Olen elänyt tämän kahvilan hyvillä ja helpoilla ruoilla koko Artekin ajan, enkä ole vieläkään kyllästynyt. Erilaiset täytetyt sämpylät ovat klassikkoja, salaatit herkullisia ja pirtelöt pitävät hengissä aina.

6. Antiques Store R. Muuri, Lönnrotinkatu 3
Helsingistä löytyy useita laadukkaita antiikkiliikkeitä, ja R. Muuri on niistä yksi. Saatan viettää antiikkiliikkeiden vanhojen astioiden parissa aikaa, ja olen niitä hankkinut kotiinkin – kaikki kotini lasit ovat kotimaista antiikkia. R. Muurista löytyy klassista suomalaista muotoilua, erityisesti laadukasta keramiikkaa, kuten ajankohtaista Rut Brykiä.

7. Nide Bookstore, Fredrikinkatu 35
Tämä tyylikäs kirjakauppa on ihan ykkössuosikkini Helsingissä. Keräilen kirjoja ja vanhoja lehtiä. Olen kiinnostunut monista asioista – ehkä siksi kirja on muodostunut minulle kokemuksena tärkeäksi. Kaupan valikoimassa on vahvasti mukana design, mutta se sisältää 360 astetta kaikenlaisia asioita.

8. Liike, Fredrikinkatu 24
Kahdeksan kotimaisen muotimerkin kollektiivi Liike on valikoimaltaan kiinnostava ja tyylillä kuratoitu. Täällä kannattaa piipahtaa, vaikka ei juuri etsisikään mitään tiettyä, sillä joka käynnillä voi löytää yllättävästi jotain, mitä ei odottanut.

9. Ivana Helsinki, Uudenmaankatu 15
Minulla on Nanson ajoilta monia hyviä muistoja muotialan messuilta, missä olimme edustamassa suomalaista osaamista mm. Ivana Helsingin, Hanna Sarénin, Lempivaatteen ja 2OR+BYYAT:in kanssa. Olen seurannut Ivana Helsingin pitkäjänteistä, ammattimaista tekemistä siis jo pitkään. Merkin uudistumisen kyky on säilynyt, ja Ivana Helsinki tekeekin jälleen eräänlaista comebackia.

10. Lokal, Annankatu 9
Tätä Katja Hagelstamin luotsaamaa galleria-putiikkia en voi olla mainitsematta. Lokal on kansainvälisen tason designmyymälä, joka on kuratoitu niin kauniisti yhteen, että se on jo yksi teos itsessään. Visiitti Lokalissa vaatii myös kävijältään rauhoittumista ja kokonaisuuksien näkemistä – tässä myymälässä kaikki on niin kaunista.

11. Photographic Gallery Hippolyte, Yrjönkatu 8-10 (sisäpiha)
Suosittelen visiittiä Hippolytessä jokaiselle, joka tykkää valokuvasta tai on kiinnostunut valokuvataiteesta – piipahdan itsekin säännöllisesti katsomassa, mitä Hippolytestä löytyy. Galleriaa ylläpitää Valokuvataiteilijoiden liitto, joten näyttelyt ovat vaihtelevia ja tasokkaita.

12. Restaurant Demo, Uudenmaankatu 9-11
Ihannepäiväni illallinen nautitaan Punavuoren rennossa Michelin-tähden ravintola Demossa. Demo on aina yhtä hieno klassikko, jossa on fantastinen menu ja palvelu.

13. Hotel Lilla Roberts, Pieni Roobertinkatu 1-3
Päiväni Helsingissä päättyy Kämp Groupin uuteen hotelliin, jossa on erinomainen kaikille avoin aulabaari Lilla e. Kiitos seurastasi! Nostakaamme pohjoismaisten makujen drinkki monien elämysten päivälle Design District Helsingissä!

 

Mirkku Kullberg

 

Mirkku Kullberg on Kämp Groupin strateginen markkinointijohtaja ja Artekin hallituksen puheenjohtaja. Hän on työskennellyt aiemmin mm. Artekin toimitusjohtajana ja Nanson brändijohtajana. Hänet valittiin Design District Helsingin lähettilääksi 2016 aktiivisena ja ansioituneena design- ja matkailualan vaikuttajana.