Lovia Trash Bag – Ylijäämämateriaalin tosielämän tuhkimotarina

Lovian laukun tarina alkaa roskalaarista – ei kovin tavanomainen lähtöpiste korkealaatuiselle design-tuotteelle. Muotiteollisuus yksinään synnyttää noin 800 000 tonnia nahkajätettä vuositasolla. Me uskomme, että tämä valtava resurssi, joka tällä hetkellä menee hukkaan, tulisi ensisijaisesti hyödyntää täysin uuden materiaalin tuottamisen sijasta. Siksi haemme materiaalimme muiden alojen synnyttämästä ylijäämästä, antaen niille uuden arvokkaan elämän.

Roskasta uudeksi aarteeksi

Trash Bag -teema on kannanotto muodin perinteiselle laatumääritelmälle ja  mielikuvalle – alan on aika mukautua ympäröivän maailman vaatimuksiin ja hyödyntää resurssit loppuun asti. Epätavallisen materiaalin ei tarvitse asettaa esteitä luovuudelle. Suunnittelijamme Outin mielestä materiaalin rajojen sisällä suunnittelu kannustaa laajentamaan luovuutta pakottamalla tekemään jokaisesta saumasta aidosti merkityksellisen.

Roska ei tarkota huonompaa laatua vaan sitä, että materiaalia tai tuotetta ei enää voida hyödyntää sen alkuperäiseen tarkoitukseen. Kokeneiden artesaaniemme käsissä se muuttuu vuosien kokemuksella aarteeksi, joka voi kulkea rinnallasi pitkään.

Lovian ylijäämänahkasta tehdyt asusteet syntyvät Milanolaisten artesaanien käsityönä ja korut Helsinkiläisen kultasepän pajassa. Jokaisella tuotteella on oma läpinäkyvä DNA-profiilinsa, josta näet sen kaikkien materiaalien, tuotannon ja hinnoittelun alkuperän.

  • Design District Illustration
    member

    Lovia Collection Showroom

    Lovian ylijäämänahkasta tehdyt asusteet syntyvät milanolaisten artesaanien käsityönä ja korut Helsinkiläisen kultasepän pajassa. Jokaisella tuotteella on oma läpinäkyvä DNA-profiilinsa, josta …