Design District Helsinki jakoi tunnustusta muotoilun pioneereille

Design District Helsinki on nimennyt Irene Kostasin ja Ilja Björsin lähettiläikseen. Kyseessä on toista kertaa jaettu tunnustus omaa muotoilualaansa esimerkillisesti ja poikkeuksellisesti eteenpäin vieneille henkilöille. Irene Kostas palkittiin muodin ja kaupunkikulttuurin pioneerina, ja Ilja Björs ruokakulttuurin pioneerina. Yhdistys osoittaa tunnustuksellaan molempien lähettiläiden toimivan kannustavina ja inspiroivina esimerkkeinä designin avuin menestymisestä.

 

Ilja Björs valittiin Design District Helsingin lähettilääksi näillä perusteilla:

 

Tämä Design District Helsingin jäsenyrittäjä on kansainvälistä mainetta niittäneellä yritystoiminnallaan osoittanut, että suomalaisella muotoilulla on juuret muillakin muotoilun aloilla kuin esinemuotoilussa. Samalla hän on toiminut pioneerina suomalaisen ruokakulttuurin uudistajana, ja suomalaisuuden kiteyttäjänä osaksi ruoan konseptisuunnittelua. Lähettiläs on panostanut merkittävästi Helsingin kansainväliseen positiiviseen maineeseen, ja hänen edustamansa yritys saikin vuonna 2016 kunnioitettavat kuusitoista mainintaa merkittävissä kansainvälisissä medioissa julkaistuissa Helsinkiä esittelevissä artikkeleissa. Lähettiläs on pitkäaikaisella työpanoksellaan rakentanut Helsinkiin sekä matkailijoille että kaupunkilaisille kohtaamispaikkoja, jotka ovat kokonaisvaltaisesti hiottuja asiakaskokemuksia. Design District Helsingin lähettiläänä 2017 ansioistaan Helsingin ruokakulttuurin pioneerina ja kansainvälisen näkyvyyden edistäjänä palkitaan Juuri- ja Latva-ravintoloistaan sekä vasta Designmuseossa kesäkuussa avattavasta kahvilastaan tunnettu Ilja Björs.

 

Irene Kostas valittiin Design District Helsingin lähettilääksi näillä perusteilla:

 

Tämä Design District Helsingin jäsenyrittäjä on kiidättänyt yrityksensä viime vuosien nopeimmin kansainvälistyneeksi suomalaiseksi muotimerkiksi. Hänen vasta kolmevuotiaalla yrityksellään on jo 36 jälleenmyyjää kymmenessä eri maassa, ja maailmantähdet Miley Cyruksesta Vuoden DJ Black Madonnaan ovat liputtaneet hänen luomustensa puolesta. Hän on näyttänyt esimerkkiä kansainvälisyyden yhdistämisessä paikalliseen, käsityöläisyyden yhdistämisessä designiin, kaupunkikulttuurin yhdistämisessä muotoiluun, ja bisneksen yhdistämisessä taiteelliseen ilmaisuun. Muodin ja muotoilun lisäksi hän on vaikuttanut Helsingin elävään kaupunkikulttuuriin ja musiikkialan kansainväliseen verkostoitumiseen tekemällään DJ-uralla. Design District Helsingin lähettiläänä 2017 ansioistaan Helsingin kaupunkikulttuurin ja muodin pioneerina palkitaan Onar-vaatemerkistään tunnettu Irene Kostas.

Irene Kostas
Kuvaaja: Sergei Pavlov

Design District Helsinki jakoi lähettilään tunnustuksen ensi kertaa viime vuonna. Silloin kunniatittelin saivat muotisuunnittelija Katri Niskanen (muotoiluverkoston pioneeri), tanssitaiteilija Jorma Uotinen (kaupunkikulttuurin pioneeri) sekä Artekin hallituksen puheenjohtaja, Kämp Groupin strateginen markkinointijohtaja Mirkku Kullberg (muotoilu- ja matkailuliiketoiminnan pioneeri).

 

Design District Helsinki on UNESCO:n muotoilukaupugin tittelin saaneen Helsingin muotoiluverkosto ja luova ydin. Sen yli 220 muotoilukohdetta levittäytyvät Kampista Punavuoreen, Eiraan, Ullanlinnaan ja Kaartinkaupunkiin.

 

Tiedustelut:

Design District Helsingin toiminnanjohtaja Minna Särelä
info@designdistrict.fi | +35844 988 0168

  • Design District Illustration

  • Design District Illustration

  • Design District Illustration
    member

    Designmuseo

    Designmuseo juhlii 150-vuotisjuhlavuottaan! Designmuseossa on juuri nyt esillä kokoelmanäyttely Utopia nyt – kertomus suomalaisesta muotoilusta, galleriassa Jenny Nordberg: Suunnittelijan vapaudesta …

  • Design District Illustration