Vapaa pääsy Designmuseoon


Joka kuun viimeisenä tiistaina kello 11–20
Seuraavaa Designiltaa vietetään 31.10.2023
Vapaa pääsy

150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2023 Designmuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina koko päivän! Designilloissa pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta kello 11-20. Designiltojen ohjelmassa on aina suomenkielinen opastus päänäyttelyymme kello 17. Tule inspiroitumaan Designmuseon monipuolisesta näyttelyohjelmistosta ja juhlistamaan 150 vuoden taivalta kanssamme muotoilun parissa!

Designillan ohjelma 31.10.

11-20 Maksuton sisäänpääsy
17-18 Yleisöopastus suomeksi
17-19 Työpaja: Nopeaa muotoilua  Jenny Nordbergin tapaan
19-20 Yleisöopastus englanniksi

Nopeaa muotoilua  Jenny Nordbergin tapaan
Klo 17-19 Designmuseon Studiossa

Mistä esineet tulevat? Kuka niitä valmistaa? Missä ne on valmistettu? Useat tutut tavarat valmistetaan suurina kappalemäärinä tehtaissa. Muotoilija Jenny Nordberg on pohtinut työssään erilaisten tuotteiden valmistusta. Hän on halunnut kokeilla, voisiko teollista tuotantoa jäljitellä itse työhuoneella. Onko mahdollista tehdä esineitä käsin todella nopeasti?  Työpaja perustuu Jenny Nordbergin projektiin, jossa käytetyille menetelmille on yhteistä, että jokainen tuotantovaihe kestää 3-5 sekuntia. Muotoilijan työstä inspiroituneena tartutaan pikaprosessiin, jossa työskennellään savella – todella nopeasti.  

Työpaja toteutuu non stop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain. Työpajaan mahtuu työskentelemään kerralla 20 osallistujaa. Työpajakielenä on suomi ja englanti, ja ohjauksesta vastaavat Designmuseon työpajaohjaajat. Työpaja on tarkoitettu kaikille, eikä se vaadi erityisosaamista. Suositellaan yli 6 -vuotiaille, alle 10-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Huomioithan, että tässä työpajassa ei valmistu lopputuotteita, vaan ajatus on ottaa tekemisen avulla selvää siitä, miten erilaisia esineitä valmistetaan. Itse tekeminen ja esineiden syntyyn liittyviin vaiheisiin tutustuminen ovat tällä kertaa lopputulosta tärkeämpiä. 

Saavutettavuus

Tapahtuma on maksuton. Opastukset ovat suomeksi ja englanniksi. Designmuseon rakennus on esteetön. Lue Designmuseon saavutettavuudesta täältä.

Kuva: Paavo Lehtonen

Sijainti

Designmuseo
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00