Vapaa pääsy Designmuseoon


Joka kuun viimeisenä tiistaina kello 11–20
Seuraavaa Designiltaa vietetään 30.5.2023
Vapaa pääsy

150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2023 Designmuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina koko päivän! Designilloissa pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta kello 11-20. Designiltojen ohjelmassa on aina suomenkielinen opastus päänäyttelyymme kello 17. Tule inspiroitumaan Designmuseon monipuolisesta näyttelyohjelmistosta ja juhlistamaan 150 vuoden taivalta kanssamme muotoilun parissa!

Designillan ohjelma 30.5.

11-20 Maksuton sisäänpääsy
17-18 Yleisöopastus suomeksi
17-19 Unimaisema-työpaja
18-18:45 Kuvanlukuhetki Rajamailla -näyttelyssä
19-20 Yleisöopastus englanniksi

Unimaisema-työpaja

Unimaisema -muotoilutyöpaja ammentaa lähtökohtansa päänäyttelystä, jossa tutustutaan taiteilija Kustaa Saksin työhön. Yhdessä inspiroidutaan tarkastelemaan Saksin rikasta visuaalista kieltä, sen välittämiä tarinoita ja kokemaan näyttelyn teoksia. Näyttelystä inspiraationsa ammentava työskentely tapahtuu ohjaajan johdolla työpajatila Studiossa. Pajassa tekniikkana on kollaasityöskentely, jolla luodaan oma unimaisema värien ja muotojen avulla.   Työpaja toteutuu non stop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain. 

Kuvanlukuhetki Kustaa Saksi: Rajamailla -näyttelyssä

Kuvanlukuhetkessä pysähdytään muutaman Kustaa Saksi: Rajamailla -näyttelyn teoksen äärelle. Yhdessä keskustellen tarkastellaan oppaan johdolla Saksin rikasta visuaalista kieltä ja sen välittämiä tarinoita sekä inspiroidutaan näyttelyn teoksista. Ryhmään mahtuu maksimissaan 10 henkilöä ja ryhmiä on kaksi. Keskustelukieli on suomi. Tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon. Ilmoittaudu kuvalukuhetkeen tästä. 

Saavutettavuus

Tapahtuma on maksuton. Opastus on suomeksi. Designmuseon rakennus on esteetön. Lue Designmuseon saavutettavuudesta täältä.

Kuva: Paavo Lehtonen, Kustaa Saksi: Rajamailla -näyttelystä

Sijainti

Designmuseo
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00