Vapaa pääsy Arkkitehtuurimuseoon ja Designmuseoon


Joka kuun viimeisenä tiistaina kello 11–20
Ilmaistiistai järjestetään seuraavan kerran 30.1.2024

Designmuseoon ja Arkkitehtuurimuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina koko päivän! Pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta kello 11-20. Ohjelmassa on aina suomenkielinen opastus päänäyttelyymme kello 17.

Ohjelma 30.1.2024 

11–20 Maksuton sisäänpääsy
16–19 Päivystävä opas Arkkitehtuurimuseon Siirtolapuutarha -tilassa
17–19 Avoin työpaja: Garden Futures
17–17:45 Yleisöopastus Designmuseossa suomeksi
18–18:45 Yleisöopastus Arkkitehtuurimuseossa suomalaiselle viittomakielelle tulkattuna 
19–19:45 Yleisöopastus Designmuseossa englanniksi 

ONLINE Puheenvuoroja puutarhasta: Vertical Forests

Puheenvuoroja puutarhasta: Pystysuorat metsät
Tiistaina 30.1.2023 klo 18–18:45, online
Englanniksi, ennakkoilmoittautuminen

Stefano Boeri, Bosco Verticale, Milan, 2014 © Stefano Boeri Architetti, Kuva: The Blink Fish, 2018

Tammikuun online-tapahtumassa tutustumme Alankomaissa sijaitsevaan Trudo Toweriin, jonka on suunnittelut Stefano Boeri. Puhujiksi saapuvat agronomi ja maisemasuunnittelija Laura Gatti sekä Kekkila-BVB Landscapingin Jarno van Veelen. Keskustelua johdattelee Arkkitehtuurimuseon Yhteistyöpäällikkö Arja-Liisa Kaasinen.

Laura Gatti ja Jarno van Veelen työskentelivät yhdessä Trudo Vertical Forest -projektissa. Rakennus on Stefano Boeri Architti’n visio uudesta biologisen monimuotoisuuden arkkitehtuurista, ja soveltaa Vertical Forest -mallia sosiaaliseen asumiseen ensimmäistä kertaa. Eindhovenin torni on suunniteltu majoittamaan pääasiassa pienituloisia asukkaita, ja siinä on asuntoja, joissa vuokrat ovat alhaiset, mutta asumislaatu on korkea. Monimutkainen näkemys ihmisen ja muiden lajien rinnakkaiselosta jakautuu hankkeessa mahdollisuudeksi yhdistää ympäristökriisin suuri haaste kiireelliseen kohtuuhintaisten asuntojen tarpeeseen nykyaikaisissa kaupungeissa.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Avoin työpaja: Garden Futures 
Designmuseon Studiossa, 0 krs. klo 17-19

Céline Baumann, Parliament of Plants, 2020 Derek Jarman, Prospect Cottage Garden at © Studio Céline Baumann

Työpaja innostavaa ja opastaa tekemään ja kokemaan arkkitehtuuria ja muotoilua. Paja antaa ideoita oman ympäristön havainnointiin ja omaan luovaan työskentelyyn suunnittelun äärellä.   Garden Futures -näyttelyn pavoin työpaja ammentaa lähtökohtansa päänäyttelystä, jossa tutustutaan puutarhojen suunnitteluun. Työpajassa inspiroidutaan tarkastelemaan aihetta ja tehdään omaa luovaa työskentelyä puutarhateemaan liittyen.  

Työpaja toteutuu non stop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain. Työpajaan mahtuu työskentelemään kerralla 20 osallistujaa. Työpajakielenä on suomi ja englanti, ja ohjauksesta vastaavat Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon työpajaohjaajat. Työpaja on tarkoitettu kaikille, eikä se vaadi erityisosaamista. Suositellaan yli 6 -vuotiaille, alle 10-vuotiaat vain aikuisen seurassa. 

Yleisöopastukset 

Klo 17 yleisöopastus suomeksi ja klo 19 englanniksi alkavat Designmuseon aulasta, klo 18 viittomakielinen yleisöopastus alkaa Arkkitehtuurimuseon aulasta. Opastuksella näyttelyyn tutustutaan yhdessä keskustellen. Ilmaispäivien yleisöopastukselle voi osallistua maksutta ja ilman ennakkovarausta. Ilmoittaudu opastukselle museon asiakaspalvelupisteessä saapumisen yhteydessä.  

Garden Futures: suunnittelu luonnon kanssa -näyttely jakautuu kahteen museorakennukseen. Arkkitehtuurimuseon rakennuksessa esillä oleva näyttelykokonaisuus käsittelee puutarhaa toivon ja parempien tulevaisuuksien kuvittelun paikkana. Opastus päättyy toiminnalliseen tilaan, jossa osallistujat pääsevät jättämään oman jälkensä osaksi näyttelyä. Designmuseon rakennuksessa esillä olevat näyttelykokonaisuudet käsittelevät puutarhojen kautta avautuvia moninaisia historioita, todellisuuksia ja maailmoja. 

Saavutettavuus

Tapahtuma on maksuton. Online-keskusteluun ilmoittaudutaan ennakkoon. Tapahtumassa käytössä turvallisemman tilan periaatteet.
Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon turvallisemman tilan periaatteistä löydät tästä linkistä
Lisätietoja Designmuseon turvallisemman tilan periaatteista löydät tästä linkistä 

Designmuseon rakennus on esteetön.
Lisätietoja Designmuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä 

Arkkitehtuurimuseon rakennus ei ole esteetön. 
Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä 

Kuva: Anni Koponen

Sijainti

Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00