Taiteiden yö Designmuseossa


Torstaina 18.8. klo 16-22
Designmuseossa / Vapaa pääsy

Taiteiden yötä vietetään perinteiseen tapaan torstaina 18.8.2022. Designmuseo on auki pitkälle iltaan, ja museoon on ilmainen sisäänpääsy klo 16-22. Illan ohjelmassa on opastettuja kierroksia, performansseja sekä luonnostelutyöpaja Kaiken kansan muotoilua -näyttelyn Areenalla. Työpajassa kutsumme ihmisiä tarttumaan luonnosteluvälineisiin ja luonnostelemaan toista ihmistä -tuttua tai vierasta! Työpaja toimii nonstop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain. Ohjelmiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

OHJELMA 

Klo 16-22 Ilmainen sisäänpääsy
Klo 16-19 Performanssi: One sentence love story (nonstop)
Klo 17 Opastettu kierros suomeksi ja englanniksi
Klo 18 Opastettu kierros suomeksi ja englanniksi
Klo 20 Keskustelu ympäristökriisin herättämistä tunteista ja taiteesta välineenä
niiden kohtaamiseen
Klo 19-21 Luonnostelutyöpaja
Klo 22 Teoksen esitys: Näkymä vastarannalta

Performanssi: One sentence love story
Klo 16-19

One Sentence Love Story on osallistava diptyykkiperformanssi, joka tutkii julkisen ja yksityisen tilan välisiä jännitteitä ja haastaa sen, minkä ja kenen henkilökohtaisten taustojen sallitaan olla yleisessä tiedossa ja missä muodossa. Performanssin tarkoituksena on arkistoida, kunnioittaa ja monumentalisoida rakkauden eri kokemuksia, ja se liittyy graffitimaalaukseen ja sen käyttötapoihin kautta historian. Yleisö voi saapua ja lähteä koska tahansa. Performanssi tapahtuu Designmuseon edustalla, sisäänkäynnin vieressä ulkona. Olga Spyropoulou (s.1985, Ateena) on Helsingissä vaikuttava performanssitaiteilija ja kirjoittaja. Performanssi on osa Helsingin elävät kadut -ohjelmistoa.

Luonnostelutyöpaja
Klo 19-21

Työpajassa luonnosteluun tartutaan tutkien, ihmetellen ja yhdessä kokeillen. Työpajassa keskitytään luonnostelemaan tuttua tai tuntematonta ihmistä erilaisilla tekniikoilla Designmuseon työpajaoppaiden opastuksella. Osallistujalle tarjotaan ohjeita, ideoita ja harjoituksia luonnosteluun, joten aiempaa piirrustuskokemusta tarvita. Luonnostelupaja pidetään toisen kerroksen päänäyttelytilassa, ja voit piipahtaa non-stop-pajassa oman aikataulun mukaan. Ei ennakkovaruksia, osallistuminen saapumisjärjestyksessä. Työskentely sopii kaikenikäisille, ja työpajan kielet ovat suomi ja englanti.

Alusta-paviljongin ohjelma
Alusta-paviljonki sijaitsee Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon välisellä museopihalla ulkotiloissa.

Klo 20
Keskustelu ympäristökriisin herättämistä tunteista ja taiteesta välineenä niiden kohtaamiseen. Puhujina dosentti Panu Pihkala Helsingin yliopistosta ja taiteilija Patrik Söderlund IC-98 taitelijaduosta.

Klo 22
Auringon laskiessa esitetään taiteilijaduo IC-98:n teos nimeltä Näkymä vastarannalta.

Tervetuloa viettämään taiteiden yötä Designmuseoon!

Kuva: Paavo Lehtonen

Sijainti

Design Museum
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00