Taiteiden yö Designmuseossa


Torstaina 17.8. klo 16-22
Designmuseossa / Vapaa pääsy

Taiteiden yötä vietetään perinteiseen tapaan torstaina 17.8.2023. Designmuseo on auki pitkälle iltaan, ja museoon on ilmainen sisäänpääsy klo 16-22.

Työpaja Alusta-paviljongissa
Klo 17-18 suomeksi, klo 20-21 englanniksi
Vapaa pääsy

Työpajassa hiljennymme kuuntelemaan ja seuraamaan ihmistä laajemman maailman liikkeitä. Ketkä jakavat tilan kanssamme? Millaisia tunteita ja ajatuksia kohtaaminen herättää meissä? Työpaja vaatii keskittynyttä läsnäoloa, joten liitythän seuraamme ajoissa.

Designmuseossa on avoinna kolme näyttelyä

Päänäyttely avaa ovet tekstiiliteoksistaan tunnetun taiteilijan ja suunnittelijan Kustaa Saksin (s. 1975) maailmaan. Kustaa Saksi: Rajamailla -näyttely esittelee laajan kattauksen Saksin suunnittelemia, jacquard-tekniikalla kudottuja tekstiiliteoksia vuosilta 2013–2023.

Designmuseon Galleriassa nähdään Vuoden Graafikon Tomi Leppäsen palkintonäyttely Tauko Paus Pause. Leppänen on visuaalisin ilmeisiin erikoistunut suunnittelija, joka on tunnettu minimalistisesta suunnittelustaan. Näyttely nostaa esiin visuaalisessa viestinnässä käytettyjä tauon merkitsemisen tapoja ja tulkitsee niitä nykytaiteen keinoin.

Designmuseon kokoelmanäyttely Utopia nyt avaa suomalaista muotoiluhistoriaa elävinä tarinoina, tämän päivän teknologiaa ja digitaalisia alustoja hyödyntäen. Näyttely kertoo muotoilun olennaisesta roolista suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä.

Saavutettavuus:  

Vapaa pääsy. Designmuseon rakennus on esteetön. Esteetön sisäänkäynti Ullanlinnankadun puolelta. Lisätietoja Designmuseon saavutettavuudesta löydät täältä.

Kuva: Paavo Lehtonen

Sijainti

Designmuseo
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00