Siirtolapuutarhassa tapahtuu // Crocodile Seeds by The Migrant Ecologies Project


Lauantaina 16.3.2024 klo 15.00–16.30   
Arkkitehtuurimuseon 2. krs, Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki 
Vapaa pääsy

Biotaiteellinen lähestymistapa, tarinankerronta ja viljely kohtaavat Garden Futures -näyttelystä esiin nousevat teemat, kun kuvataiteilija Lucy Davis esittelee kiehtovaa työtään Arkkitehtuurimuseon Siirtolapuutarha-tilassa yhteistyössä Biotaiteen seuran kanssa.

Crocodile Seeds on taiteellinen tutkimusprojekti, joka tutkii 130 vuotta vanhaa kuollutta krokotiilia, sen historiaa ja sisältöä. 4,7 metriä korkea krokotiili tapettiin Singaporessa vuonna 1888 ja lahjoitettiin brittiläiselle Raffles-museolle. Se oli täytetty tuntemattoman lajikkeen oljilla. Tästä oljesta poimittiin viljanjyviä ja vielä tuntemattomia kasvien ja kukkien siemeniä.

Luomuviljelijä Magnus Selenius ja hänen veljentytärensä Embla Lindblad Espoon Nyby Gårdista ovat erikoistuneet vanhoihin viljalajikkeisiin, yrittävät kasvattaa siemeniä viljellä kyseisistä siemenistä “krokotiiliniittyä”.

Toinen tarina koskee historiallista hahmoa Pang Limah Ah Chongia, 1800-luvulla kiinalaista, taolaista mystikkoa ja tinakaivoskolmikon johtajaa siirtomaa-Malayassa. Straits Timesin vuoden 1948 artikkelin mukaan hänen henkensä asuu samassa krokotiilissa. Miten nämä materiaalit ja olennot voisivat tarjota tarinoita, jotka inspiroivat ilmastonmuutoksen aikana?

Tapahtumaan mahtuu 30 osallistujaa. 

Lucy Davis

Lucy Davis on kuvataiteilija, taidekirjailija ja The Migrant Ecologies Projectin perustaja. Hänen poikkitieteellisiä käytäntöjä ympäröi kasvigenetiikka, puut ja linnunlaulu sekä taide, tiede, luontokulttuurit, muisti, aineellisuus, kerronnalliset ympäristöt ja viimeisimpänä resilienssin psykoekologioiat. Hän Aalto-yliopiston nykytaiteen apulaisprofessori visuaalisissa kulttuureissa, kuratoinnissa ja nykytaiteessa (ViCCA).

www.migrantecologies.org

Biotaiteen seura

Bioart Society on helsinkiläinen yhdistys, joka kehittää, tuottaa ja edistää taiteen ja luonnontieteiden ympärillä olevaa toimintaa painottaen biologiaa, ekologiaa ja biotieteitä. Yhdistys edistää Ars Bioarcticaa, subarktiseen ympäristöön keskittyvää taide- ja tiedeohjelmaa yhdessä Helsingin yliopiston Kilpisjärven biologisen aseman kanssa sekä Tokyo Art & Science Research -residenssiä yhdessä BioClub Tokyon ja Suomen instituutin kanssa. Japani. Biotaideyhdistys perustettiin toukokuussa 2008 ja sillä on tällä hetkellä yli 130 jäsentä Suomesta ja ulkomailta.

Sijainti

Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Arkkitehtuurimuseo

ma Suljettu
ti 11:00–18:00
ke 11:00–20:00
to–su 11:00–18:00