Pinnalla-näyttely / Suomen käsityön museo


Pinnalla on nuorten muotoilijoiden ja käsityöläisten töistä koottu jurytetty näyttely. Pinnalla-näyttely tuo nimensä mukaisesti esille erilaisia tapoja ottaa pinta haltuun. Näyttelyssä esitellään uusia, oivaltavia ja hyvin muotoiltuja tuotteita, joissa yhdistyvät taidokas käsityö, monipuoliset materiaalit ja erilaiset työstämistekniikat.

Pinnalla-näyttelyssä on 16 nuoren muotoilijan ja käsityöläisen näkemyksiä pinnasta. Pintaa on lähestytty koristeluna ja kosketuksena. Se on ymmärretty myös elementtien lisäämisenä, materiaalien muokkaamisena ja manipulointina, mutta myös pinnan tuntuna, heijastuksena ja painaumina. Pintaa on työstetty erilaisiin materiaaleihin kuten lasiin, tekstiiliin, puuhun, keramiikkaan nahkaan ja metalliin. Näyttelyssä on koruja, vaatteita, huonekaluja sekä erilaisia taide- ja käyttöesineitä.

Pinnalla-näyttelyssä on töitä Antrei Hartikaiselta Fiskarsista, Sakari Hartikaiselta Fiskarsista, Marja Hepo-Aholta Riihimäeltä, Marianne Huotarilta Helsingistä, Petteri Häkkiseltä Lahdesta, Anna Kokilta Helsingistä, Triin Kolmkantilta Vantaalta, Mirva Kuvajalta Turusta, Elina Laitiselta Helsingistä, Alexandra Lindqvistiltä Hämeenlinnasta, Sanna Niskaselta Hämeenlinnasta, Wiebke Pandikowilta Helsingistä, Riikka Peltolalta Hämeenlinnasta, Veli-Ville Rauhalalta Turusta, Sirja Salokannalta Hollolasta ja Suvi Tupolalta Lahdesta.

Sijainti

Eteläesplanadi 4
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

CraftCorner

ma–pe 10:00–18:00
la 10:00–17:00
su Suljettu