ONLINE Lounastauko-keskustelu: Vuoden graafikko 2021 Marina Veziko


Perjantaina 10.9.
kello 13, suomeksi / Zoom

Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille. Ilmoittaudu tästä. Voit seurata keskustelua myös striimattuna Designmuseon Facebook-tililtä.

 

Marina Veziko / Kuva: Emma Sarpaniemi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Designmuseon Lounastauko-keskustelussa (Lunch Talk) tapaamme Vuoden graafikon 2021 Marina Vezikon (s. 1988). Vezikon uusi näyttely Ajattelemme toisin öisin avautuu Designmuseon Galleriassa Helsinki Design Weekin alussa 10.9. Avajaispäivän keskustelutilaisuudessa Veziko kertoo uuden näyttelynsä teemoista sekä aikaisemmista töistään. Vezikon kanssa keskustelemassa freelancetoimittaja Elina Iida Sofia Hirvonen, joka on ollut mukana tuottamassa näyttelyyn liittyviä tekstejä.

Ajattelemme toisin öisin esittelee Vezikolta seitsemän työtä, joita yhdistää paitsi viimeistelty visuaalisuus myös vastuullisuus, uuden edistäminen ja poikkeavat näkökulmat. Näyttely pohtii intuition ja tiedostamattoman roolia suunnittelutyössä. Teokset esitellään niiden ympärille luodun unenomaisen maailman kautta. Näyttelyn esillepano on suunniteltu ja dramatisoitu yhdessä Vuoden nuoren muotoilijan Hanna Anosen kanssa. Näyttelyarkkitehtuuri yhdessä freelancetoimittaja Elina Iida Sofia Hirvosen kirjoittamien tekstien kanssa pyrkivät johdattamaan katsojan salaisen viisauden äärelle.

Marina Veziko (s. 1988) työskentelee erityisesti brändäyksen parissa. Veziko toimii usein yhteiskunnallisten aiheiden ympärillä ja taiteen kontekstissa. Hänen repertuaarinsa ulottuu visuaalisista ilmeistä kuvasuunnitteluun ja pakkauksiin sekä näyttelyidentiteeteistä lehtitaittoon ja digitaalisiin sovelluksiin. Marina Vezikon työskentelyprosessia kuvaa parhaiten strateginen ajattelu yhdistettynä intuitiiviseen ja holistiseen lähestymistapaan. Hän työskenteleekin usein mielellään uusien yritysten parissa, jolloin prosessiin pääsee mukaan heti idean syntymetreiltä lähtien.

Elina Iida Sofia Hirvonen on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomien feature-toimituksessa ja on ollut myös perustamassa Zelda webzineä. Syksyllä hän työstää keväällä 2022 ilmestyvää esikoisproosakirjaansa.

Elina Iida Sofia Hirvonen / Kuva: Maija Ihanainen

Elina Iida Sofia Hirvonen / Kuva: Maija Ihanainen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sijainti

Designmuseo
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00