Online-kierros Iittalan tehtaalle suunnittelija Harri Koskisen kanssa


Kaleidoscope Online Festival -tapahtumasarja 10.9.–14.9. kello 18
Sekä Designmuseon että Iittalan Instagram-tileillä Live-lähetyksinä / Englanniksi

Tämän vuoden Helsinki Design Weekin teemana on viisaus, ja meidän mielestämme leikki ja luovuus ovat suurinta viisautta! Leikin avulla voidaan ratkaista ongelmia, luovuutta löytyy kaikista meistä, eikä sitä voi automatisoida. Osana Design Weekin ohjelmistoa järjestämme yhdessä Iittalan kanssa tämänhetkisen Iittala – Kaleidoscope -päänäyttelymme innostamana viisiosaisen, englanninkielisen online-tapahtumien sarjan. Kaleidoscope-tapahtumat tarjoilevat moninaisia näkökulmia paitsi leikkiin ja luovuuteen myös suomalaisen lasimuotoiluun ja näyttelyymme Iittala – Kaleidoscope: Luonnosta kulttuuriin.

Kaleidoscope-festivaali koostuu viidestä peräkkäisestä online-tapahtumasta 10.9. –14.9. Tapahtumia voit seurata joko Designmuseon tai Iittalan Instagram-tilillä. Viisi erilaista live-lähetystä tarjoilee kukin omanlaisensa näkökulman luovuuteen. Tapahtumissa päästään muun muassa tutustumaan Iittala -näyttelyymme lasten silmin, keskustelemaan luovuuden edellytyksistä muotoilijan kanssa ja kuulemaan New Yorkin modernin taiteen museon MoMA:n tutkimus- ja kehitysjohtajan Paola Antonellin ajatuksia siitä, miten muotoilun keinoin voidaan ratkaista tulevaisuuden ongelmia ja millaiselta suomalainen muotoilu näyttää Atlantin toiselta puolelta katsoen. Kaleidoscope-tapahtumissa pääset myös matkassamme tutustumaan Iittalan tehtaaseen ja lasin tekemiseen sekä luovuutta ruokkivaan työpajaan.

Designmuseon kesänäyttely Iittala – Kaleidoskooppi on avoinna syyskuun 19. päivään asti.

Harri Koskinen: Lasimuotoilijan luovuus
Perjantaina 10.9. kello 18, englanniksi / Instagram live

Festivaalin avausosassa pääsemme kurkistamaan Iittalan lasitehtaan kulisseihin! Muotoilija Harri Koskinen kohtaa pitkän linjan lasinpuhaltajan Iittalan lasitehtaalla. Suunnittelija ja lasinpuhaltaja keskustelevat ainutlaatuisesta yhteistyöstä tehtaan lasihytissä, jossa lasi taipuu osaavissa käsissä suunnittelijan vision mukaiseen muotoon. Millaiset asiat inspiroivat erilaisia ammattilaisia ja mitä uutta yhteistyöstä voi parhaimmillaan syntyä?

Tehdaskierroksella pääsemme myös tutustumaan lasinvalmistuksen perinteisiin menetelmiin ja näkemään lasin valmistamisen ihmeen lähietäisyydeltä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sijainti

Designmuseo
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00