Kuraattorikierros FIX: Huolla ja korjaa -näyttelyyn


Perjantaina 26.4.2024 klo 13–14.30
Designmuseossa ja Arkkitehtuurimuseossa
Maksuton | Ennakkoilmoittautuminen 

Liity Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon FIX: Huolla ja korjaa -näyttelyn kuraattorien teemaopastukselle perjantaina 26.4.2024 klo 13–14:30!  Avajaispäivään räätälöidyllä kierroksella sukelletaan syvemmälle näyttelyn teemoihin ja tutustutaan näyttelyn rakentumiseen sekä tarinaan valikoitujen teosten kautta.

Jos haluat ymmärtää lisää siitä, miten näyttelyt valmistuvat, tutustua kuraattorien työhön ja kuulla, millaiseen ajatteluun näyttely nojaa, on tämä kierros sinua varten! Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon näyttelyyn johdattavat näyttelyn kuraattorit Kaisa Karvinen, Jutta Tynkkynen ja Sara Martinsen.

Kierros alkaa Designmuseon FIX-näyttämöltä (2. kerros).

Osallistuminen 

Tapahtuma on suomenkielinen. Osallistuminen museolipulla. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Tapahtumaan mahtuu 25 osallistujaa paikan päällä.  Ilmoittaudu mukaan tästä. 

Saavutettavuus

Tapahtuma on sumenkielinen, ja siihen osallistutaan museolipulla tai Museokortilla.

Tapahtumassa käytössä turvallisemman tilan periaatteet.
Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon turvallisemman tilan periaatteet löydät tästä linkistä 

Designmuseon rakennus on esteetön.
Lisätietoja Designmuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä 

Arkkitehtuurimuseon rakennus ei ole esteetön. 
Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä

FIX: Huolla ja korjaa
26.4.–5.1.2025 Arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisnäyttely FIX: Huolla ja korjaa tuo yhteen arkkitehtuuria, muotoilua ja nykytaidetta. Näyttely kiinnittää huomion esineiden ja rakennusten korjaamiseen, ympäristön huoltamiseen, siivoamiseen sekä likaan ja kulumiseen liittyvään estetiikkaan. Näyttelyssä museot näyttäytyvät hoivan paikkoina, joissa kokoelmahoito ja konservointi ylläpitävät tarkoin valittua esineistöä.

Museot järjestivät keväällä 2023 avoimen haun, jossa etsittiin näyttelyn teemaan liittyviä teosehdotuksia. Valinnassa painotettiin aiheita ja näkökulmia, jotka ovat jääneet vähemmälle huomioille arkkitehtuurin ja muotoilun kentällä. Määräaikaan mennessä vastaanotettiin yli 130 hakemusta taiteen, käsityön, muotoilun ja arkkitehtuurin aloilta. Avoimen haun raati valitsi näyttelyyn toteutettavaksi neljä uutta teosta. Komissioteokset ovat toimineet myös kimmokkeena muiden näyttelysisältöjen kuratoinnille.

Lisätietoja  
Elina Battarbee
Yleisötyön tuottaja
Puh. +358 50 366 7951
elina.battarbee@designmuseum.fi 

Sijainti

Designmuseo
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00