Keskusteluja Nurmesniemistä: Antti Nurmesniemi


Designillassa tiistaina 28.2. klo 18-19
Designmuseon auditoriossa, 1. krs.
Vapaa pääsy / Ei ennakkoilmoittautumista

Kevään Designiltojen erikoisohjelmassa on kolmen keskustelun sarja, jossa syvennytään Antti ja Vuokko Nurmesniemen työhön ja vaikutukseen suomalaisen muotoilun kentällä Helsinki Design Weeklyn ohjelmajohtaja Anni Korkmanin johdolla. Antti Nurmesniemi oli merkittävä muotoilija ja alan taustavaikuttaja. Vuokko Nurmesniemi on puolestaan suomalaisen tekstiili- ja vaateteollisuuden uudistaja.

Sarjan toinen keskustelu tapahtuu helmikuun Designillassa 28.2. klo 18-19 Designmuseon auditoriossa, teemana Antti Nurmesniemi. Asiantuntijavieraiksi saapuvat Antti +  Vuokko Nurmesniemi -näyttelyn toinen kuraattori ja taidehistorioitsija Susanna Aaltonen sekä muotoilija Jorma Valkama. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tapahtumassa on paikkoja 70 henkilölle. Katso koko Designillan ohjelma tästä.

Saavutettavuus

Tapahtuma on maksuton, ja keskustelu on suomeksi. Designmuseon rakennus on esteetön. Lue Designmuseon saavutettavuudesta täältä.

Puhujat

FT., dos. Susanna Aaltonen on muotoiluun ja arkkitehtuuriin erikoistunut taidehistorioitsija sekä Antti ja Vuokko Nurmesniemi -näyttelyn toinen kuraattori. Hän työskentelee tuntiopettajana Helsingin yliopistossa ja Avoimessa yliopistossa. Aaltosen väitöskirja käsitteli sisustusarkkitehdin ammatin muotoutumista Suomessa.

Jorma Valkama on laaja-alaisesti kokenut sisustusarkkitehti, joka on erikoistunut hoiva-, työ- ja oppimisympäristöjen sisustussuunnitteluun. Lisäksi osaamista on kertynyt kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden interiöörien sisustussuunnittelussa.  Valkama oli Studio Nurmesniemen palveluksessa vuosina 1986–1997.

Muotoilufestivaali Helsinki Design Weekin ja Weekly-median ohjelmajohtaja Anni Korkman on muotoiluun erikoistunut kirjoittaja, keskustelija ja kuraattori.

Sijainti

Designmuseo
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00