Ilmainen sisäänpääsy Designmuseoon


Tervetuloa ilmaiseen Designiltaan Designmuseoon! Tänä iltana sinulla on tilaisuus päästä tutustumaan näyttelyihin opastuksilla sekä kokoelmaesineisiin vr-lasien läpi.
Ohjelma:
16-20 Ilmainen sisäänpääsy museoon
17-18 Suomenkielinen opastus
17-19 Pop up VR museum -työpaja
⚡️Pop up VR museum -työpaja
Klo 17-19 Designmuseon Studiossa
Kerro oma tarinasi designesineestä! Miksi valitsit tänään juuri tämän esineen? Minkälaisia muistoja, ajatuksia tai tunnelmia esineestä tulee mieleen?
Työpajassa jutellaan Designmuseon kokoelmaesineistä kuvien pohjalta, ja tallennetaan eri tavoilla omia ajatuksia. Museo kerää esineistä käyttäjien ja kokijoiden tarinoita. Ne tulevat osaksi virtuaalista Pop up-VR -museota, jonka Aalto-yliopiston Media Lab on toteuttanut yhteistyössä Designmuseon kanssa osana eurooppalaista SPICE-tutkimushanketta. Virtuaalitodellisuuteen perustuva installaatio kiertää testattavana Suomessa eri paikkakunnilla talvella 2022–23. Käyttäjät pääsevät tutustumaan uudella tavalla Designmuseon kokoelmaan, ja heidät kutsutaan osallistumaan uudenlaisen digitaalisen sovelluksen yhteissuunnitteluprosessiin. Pajassa pääsee myös hyppäämään virtuaalimaailmaan VR-laseja testaamalla!
Työpaja toimii nonstop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain! Työpajaohjaajat ohjaavat ryhmää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Omia tarinoita työstämään mahtuu mukaan kerralla 10 osallistujaa, ja kaikenikäiset ovat tervetulleita.

Sijainti

Design Museum
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00