Ikkunanäyttely // Kevät 2020 // Her Design, hopeaseppä Heta Anderson


”Kevät 2020 jää ikuisesti mieliimme aikana jolloin sosiaalinen eristäytyminen oli keino turvata itsemme ja läheisemme. Rintakoruihin olen ikuistanut eristäytymisen ja eriytymisen tunteita hiljentymisestä ja rauhoittumisesta, yksinäisyyteen ja ahdistuneisuuteen. Jokainen koki erilaisen kirjavan tunne-elämän muutoksen, joka jättää meihin jäljen vielä pitkäksi aikaa. Korut ovat hetkiä ja pilkahduksia omista ajatuksista ja kokemuksista sosiaalisesta eristäytymisestä. Korut voivat olla tauluina seinällä, josta niitä voi katsoa ja sitten kun on oikea hetki koskettaa korua sitä voi kantaa rinnallaan ja pitää lähellä.”

Heta suunnittelee ja valmistaa jalometallikoruja ja hopeaesineitä Helsingin Hernesaaressa työhuoneellaan. Hän on toiminut alalla jo 20 vuotta sekä yksityisyrittäjänä että alan opetustehtävissä valmistuttuaan vuonna 2000 Lahden Muotoiluinstituutista.

Koruihin ja hopeaesineisiin hän yhdistää luonnon muotoja ja aiheita ja niissä näkyy myös pyrkimys funktionaalisuuteen, kauneuteen (joka on aina katsojan silmässä!), ja toisinaan myös leikillisyyteen, joka on tärkeä elementti meidän ajan vakavamielisyyteen taipuvaisessa maailmassa. Korujen valmistuksessa Heta käyttää perinteisiä hopea- ja kultasepän käsityötekniikoita ja työkaluja. Hopeaesineet ovat suurimmaksi osaksi uniikkeja ja valmistettu erilaisin taontamenetelmin.

Sijainti

Eteläesplanadi 4
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

CraftCorner

ma–pe 10:00–18:00
la 10:00–17:00
su Suljettu