Designpajat perheille // Nopeaa muotoilua Jenny Nordbergin tapaan


Lauantaina 21.10.2023 klo 13-15  
Designmuseon Studiossa, 0 krs.  
Osallistuminen museolipulla tai Museokortilla, työttömät ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi  

Mistä esineet tulevat? Kuka niitä valmistaa? Missä ne on valmistettu? Useat tutut tavarat valmistetaan suurina kappalemäärinä tehtaissa. Muotoilija Jenny Nordberg on pohtinut työssään erilaisten tuotteiden valmistusta. Hän on halunnut kokeilla, voisiko teollista tuotantoa jäljitellä itse työhuoneella. Onko mahdollista tehdä esineitä käsin todella nopeasti? 

Työpaja perustuu Jenny Nordbergin projektiin, joka on ollut käynnissä vuodesta 2014. Siinä käytetyille menetelmille on yhteistä, että jokainen tuotantovaihe kestää 3-5 sekuntia. Muotoilijan työstä inspiroituneena tartutaan pikaprosessiin, jossa työskennellään savella – todella nopeasti. 

Työpajan alkuun katsotaan video, jossa Jenny työskentelee nopeasti savella. Sen perään kokeillaan tekemistä itse. Työpajatilassa on tilaa tekemisen lomassa pohtia, mistä esineet tulevat, kuka niitä valmistaa ja mistä ne on valmistettu? Tilassa on esillä erilaisilla menetelmillä valmistettuja esineitä, joiden valmistustapoja arvioidaan yhdessä. Nopean tekemisen perään materiaalin työstämistä voi kokeilla oikein hitaasti.  

Huomioithan, että tässä työpajassa ei valmistu lopputuotteita, vaan ajatus on ottaa tekemisen avulla selvää siitä, miten erilaisia esineitä valmistetaan. Itse tekeminen ja esineiden syntyyn liittyviin vaiheisiin tutustuminen ovat tällä kertaa lopputulosta tärkeämpiä. 

Designpajat perheille innostavat ja opastavat lapsia ja heidän aikuisiaan tekemään ja kokemaan muotoilua yhdessä. Pajat antavat ideoita oman ympäristön havainnointiin ja omaan luovaan työskentelyyn muotoilun äärellä.     

Työpaja toteutuu non stop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain. Työpajaan mahtuu työskentelemään kerralla 20 osallistujaa. Työpajakielenä on suomi ja englanti, ja ohjauksesta vastaavat Designmuseon työpajaohjaajat. Työpaja on tarkoitettu kaikille, eikä se vaadi erityisosaamista. Suositellaan yli 6 -vuotiaille, alle 10-vuotiaat vain aikuisen seurassa. Osallistuminen museolipulla, alle 18-vuotiaat, museokorttilaiset, työttömät ja Ukrainan passilla ilmaiseksi.    

Tulevat työpajapäivät:   

Lauantai 20.10.2023 klo 13-15   
Lauantai 18.11.2023 klo 13-15   
Lauantai 16.12.2023 klo 13-15    

Paikka    

Designmuseo (Studio, 0 krs.), Korkeavuorenkatu 23. 00130 Helsinki    

Saavutettavuus

Osallistuminen museolipulla tai Museokortilla, työttömät ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Työpajaa ohjataan suomeksi ja englanniksi. Designmuseon rakennus on esteetön. Lisätietoja Designmuseon saavutettavuudesta löydät täältä. https://www.designmuseum.fi/fi/vierailijan-info/#saavutettavuus    

Lisätiedot   

Puh. +358 9 622 05 40  klo 8-11 välillä   
info@designmuseum.fi    

Kuva: Candle Holder/Hand Force (2014) Jenny Nordberg Design Studio. Kuva: Andreas Kurtsson⁠

Sijainti

Designmuseo
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00