Designilloissa vapaa pääsy Designmuseoon


Joka kuun viimeisenä tiistaina kello 11–20
Seuraavaa Designiltaa vietetään 31.1.2022
Vapaa pääsy

150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2023 Designmuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina koko päivän! Designilloissa pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta kello 11-20. Designiltojen ohjelmassa on aina suomenkielinen opastus päänäyttelyymme kello 17. Tule inspiroitumaan Designmuseon monipuolisesta näyttelyohjelmistosta ja juhlistamaan 150 vuoden taivalta kanssamme muotoilun parissa!

Designillan ohjelma 31.1.

11-20 ilmainen sisäänpääsy
17-18 Yleisöopastus suomeksi Antti + Vuokko Nurmesniemi -näyttelyyn
18-19 Keskusteluja Nurmesniemistä: Vuokko Nurmesniemi
18-19:30 Raitoja, raitoja, raitoja! -työpaja kaikenikäisille
19 Yleisöopastus englanniksi

Keskusteluja Nurmesniemistä: Vuokko Nurmesniemi
Klo 18-19 luentosalissa, 1. krs

Antti ja Vuokko Nurmesniemi istuvat huoneessa.

Kevään Designiltojen erikoisohjelmassa on kolmen keskustelun sarja, jossa syvennytään Antti ja Vuokko Nurmesniemen työhön ja vaikutukseen suomalaisen muotoilun kentällä. Antti Nurmesniemi oli merkittävä muotoilija ja alan taustavaikuttaja. Vuokko Nurmesniemi on puolestaan suomalaisen tekstiili- ja vaateteollisuuden uudistaja. Keskusteluja johdattelemassa ja vaihtuvia asiantuntijavieraita haastattelemassa on Helsinki Design Weeklyn ohjelmajohtaja Anni Korkman.

Ensimmäisen keskustelun teemana on Vuokko Nurmesniemi. Asiantuntijavieraiksi saapuvat Vuokon kanssa pitkään työskennellyt Kati Borg-Penttilä sekä toimittaja ja tietokirjailija Jutta Ylä-Mononen. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tapahtumassa on paikkoja 70 henkilölle.

Puhujat

Kati Borg-Penttilä aloitti työskentelyn Vuokko Oy:n ompelimossa vuonna 1966. Ompelimosta hän siirtyi vakituisena myyjättäreksi, ja lopulta myymälänhoitajasta vientisihteeriksi vuonna 1972. “Yli 10 vuotta Vuokossa oli minulle värikäs ja opettavainen design-maailman akatemia” Borg-Penttilä kertoo vaiheikkaasta ajastaan Vuokon parissa. Borg-Penttilä on pitänyt yhteyttä Vuokko Nurmesniemeen tähän päivään asti. Kuva: Lilli Kinnunen

Jutta Ylä-Mononen on muotoiluun, arkkitehtuuriin, taiteeseen ja sisustukseen erikoistunut toimittaja ja tietokirjailija sekä muotoilija. Hän on kirjoittanut Kaj Franck -palkituista muotoilijoista kirjan Inspire Me! Isa Kukkapuro-Enbomin kanssa ja vuonna 2021 ilmestyneen elämäkerran Vuokko Nurmesniemestä. Kuva: Kirsi-Marja Savola

Muotoilufestivaali Helsinki Design Weekin ja Weekly-median ohjelmajohtaja Anni Korkman on muotoiluun erikoistunut kirjoittaja, keskustelija ja kuraattori. Kuva: Iiris Heikka

Raitoja, raitoja, raitoja! -työpaja lapsille
Klo 18-19:30 Designmuseon Studiossa, 0 krs

Inspiroidumme yhdessä tarkastelemaan tuttuja raitakuoseja uudella tavalla: missä kaikkialla raitoja ja niiden rytmejä voikaan nähdä? Ohjattu työpaja ammentaa inspiraationsa Antti + Vuokko Nurmesniemi -näyttelystä. Pajassa tekniikkana on luonnostelu ja erilaiset materiaalikokeilut, joihin tartutaan tutkien, ihmetellen ja yhdessä kokeillen. Työpaja on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille. Pajaa ohjataan suomeksi ja englanniksi.

Saavutettavuus

Opastukset ovat suomeksi ja englanniksi. Keskustelutilaisuus on suomeksi. Designpajaa ohjataan suomeksi ja englanniksi. Designmuseon rakennus on esteetön. Lue Designmuseon saavutettavuudesta täältä.

Sijainti

Designmuseo
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00