Designilloissa vapaa pääsy Designmuseoon
–Joka kuun viimeisenä tiistaina kello 16–20
Seuraavaa Designiltaa vietetään 29.11.2022
Vapaa pääsy
Designmuseon Designilloissa pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta kello 16-20. Designiltojen ohjelmassa on aina suomenkielinen opastus päänäyttelyymme kello 17. Tule inspiroitumaan Designmuseon monipuolisesta näyttelyohjelmistosta!
Marraskuun Designillassa juhlitaan uutta Antti +Vuokko Nurmesniemi -näyttelyä 30 min yleisöopastuksilla tasatunnein klo 16, klo 17 ja klo 19 suomeksi sekä klo 18 englanniksi.
Marraskuun Designillan ohjelma:
16-20 Ilmainen sisäänpääsy museoon
16-16:30 Suomenkielinen opastus Antti + Vuokko Nurmesniemi -näyttelyyn
17-17:30 Suomenkielinen opastus Antti + Vuokko Nurmesniemi -näyttelyyn
17-19 Pop up VR museum -työpaja
18-18:30 Englanninkielinen opastus Antti + Vuokko Nurmesniemi -näyttelyyn
19-19:30 Suomenkielinen opastus Antti + Vuokko Nurmesniemi -näyttelyyn
Pop up VR museum -työpaja
Klo 17-19 Designmuseon auditoriossa
Pop up VR-museo -työpajassa pääset hyppäämään virtuaalimaailmaan virtuaalilasien avulla! Virtuaalilasien avulla koettava Pop up VR-museo on virtuaalitodellisuuteen perustuva installaatio, jossa saat kokea Designmuseon kokoelmaan kuuluvia esineitä uudella tavalla. Keräämme työpajassa myös palautetta Pop up VR-museosta! Pop up VR-museota kehitetään käyttäjien antaman palautteen pohjalta. Työpaja toimii nonstop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain! Työpajaohjaajat ohjaavat ryhmää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kaikenikäiset ovat tervetulleita!
Virtuaalitodellisuuteen perustuva Pop up VR-museo kiertää testattavana Suomessa eri paikkakunnilla talvella 2022–23. Pop up VR -museon on toteuttanut Aalto-yliopiston Media Lab yhteistyössä Designmuseon kanssa osana eurooppalaista SPICE-tutkimushanketta.
SPICE (Social cohesion, Participation, and Inclusion through Cultural Engagement) on EU:n Horisontti 2020 -ohjelman rahoittama tutkimushanke, jonka tavoitteena on digitaalisuuden ja “kansalaiskuratoinnin” (citizen curation) menetelmien avulla lisätä sosiaalista yhteenkuuluvuutta ja osallisuutta kulttuuriperintöön. Eurooppalaisessa viiden maan kehityshankkeessa ovat Suomesta mukana Aalto-yliopisto ja Designmuseo.
Lue lisää Spice-hankkeen verkkosivuilta
Tämä hanke on saanut rahoitusta Euroopan unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta (avustussopimus no. 870811).
Sijainti
DesignmuseoKorkeavuorenkatu
Helsinki
Finland