Designillassa vapaa pääsy Designmuseoon


Designmuseon Designilloissa pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta kello 16-20. Tule inspiroitumaan Designmuseon kevään näyttelyistä!

Designillan ohjelma 31.5.2022

Klo 16-20 Maksuton sisäänpääsy
Klo 16-19 Arkipäivän avustajat — Tools for Everyday avoin työpaja (suomeksi ja englanniksi)
klo 17 Yleisöopastus Kaiken kansan muotoilua -näyttelyyn (suomeksi)
Klo 18 Kiia Beilinsonin ja Nimco Husseinin keskustelu: Tasa-arvo ei ole valmis – kritiikki muotoilijan työkaluna (suomeksi)

Kiia Beilinsonin ja Nimco Husseinin keskustelu Kaiken kansan muotoilua -näyttelyssä

Arkipäivän avustajat -työpaja
Designmuseon Studiossa klo 16-19

Mikä tekisi sinun elämästäsi helpompaa, turvallisempaa, lempeämpää? Mikä antaa toivoa, iloa ja luovuutta arkeesi? Taskukokoinen kartta, joka auttaa sinua matkustamaan minne vain maailmassa? Halaustyyny, joka tuoksuu rakkailtasi, vai kannettava matkapuutarha, jossa voit rentoutua keskellä liikenneruuhkaa? Tai imuri, joka imee kaiken pahan maailmasta? Tule unelmoimaan ja suunnittelemaan yhdessä! 

Työpajat kutsuvat unelmoimaan, piirtämään ja rakentamaan kekseliäitä ja inspiroivia välineitä ja ideoita, joiden avulla voi kohdata elämän isoja tai pieniä haasteita. Kahdessa työpajassa unelmoimme arkeamme helpottavista keksinnöistä ja pohdimme, mitä muotoilu meille tarkoittaa ja voisi tarkoittaa. Työpajoissa syntyneet luomukset esitellään Designmuseossa järjestettävässä tapahtumassa.  

Kutsumme ihmisiä yhteen tutustumaan ja oppimaan toisiltamme, jakamaan tietoa ja ideoita ja unelmoimaan tulevaisuuksista. Aiempaa tietoa muotoilusta tai taiteesta ei tarvita – kaikenikäiset ihmiset kaikista taustoista ovat tervetulleita!   

Designmuseon tiloihin pääsee myös pyörätuolin kanssa.  Studioon mahtuu 12 osallistujaa kerrallaan, ei ennakkoilmoittautumista!

Arkipäivän avustajat / Tools for Everyday -työpajojen järjestäjänä toimii Aalto-yliopiston opiskelijoista koostuva kollektiivi: Anni Haunia, Elina Julin, Henriikka Pöllänen, Ieva Laube, Jana Siren, Micol Curatolo ja Valerio Sampognaro.

Tasa-arvo ei ole valmis – kritiikki muotoilijan työkaluna
Kaiken kansan muotoilua -näyttelyssä klo 18

Keskustelutilaisuudessa Kiia Beilinson ja Nimco Hussein keskustelevat Kaiken kansan muotoilua -näyttelystä löytyvän kommenttiraidan tekemisen prosessista ja ajattelusta.

Kiia Beilinson (s. 1986) on graafinen suunnittelija ja taiteilija, joka työskentelee monialaisesti freelancerina pääasiassa taiteen ja kulttuurin parissa. Hän on koulutukseltaan taiteen maisteri ja toimii tuntiopettajana Aalto-yliopistossa. Hän on kiinnostunut yhteisöllisistä ja feministisistä työskentelyn tavoista, jotka kurottavat kohti yhdenvertaista, dekoloniaalia ja ympäristöä kunnioittavaa maailmaa. Viime aikoina häntä on kiehtonut erityisesti posthumanismi, lajienvälinen kommunikaatio, suhteet ja lepo. 

Nimco Kulmiye Hussein on kuraattori ja kirjoittaja, joka työskentelee tutkimuksen, kulttuurin ja taiteen leikkauspisteissä. Hän työsti Kaiken kansan muotoilua -näyttelyn kommenttiraitaa yhdessä Kiia Beilinsoni

Joka kuun viimeisenä tiistaina kello 16–20

Kuva: Elias Broms

Sijainti

Design Museum
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

Designmuseo

ma Suljettu
ti 11:00–20:00
ke–su 11:00–18:00