Designillassa vapaa pääsy Designmuseoon


Designmuseon Designilloissa pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta kello 16-20. Tule inspiroitumaan uunituoreista kevään näyttelyistä!
Designillan ohjelma tiistaina 26.4.2022
klo 16-20 Maksuton sisäänpääsy
Klo 16 Yleisöopastus Kaiken kansan muotoilua -näyttelyyn (englanniksi)
Klo 17 Yleisöopastus Kaiken kansan muotoilua -näyttelyyn (suomeksi)
Klo 17–18 African Fashion Week showcase: Muotoilijapuheenvuorossa Omolara & minimuotinäytös (englanniksi)
Klo 18–19 Kaisa ja Christoffer Lekan luento: Ihanasti eksyksissä! (suomeksi)
Klo 19-20 Kaisa ja Christoffer Leka tavattavissa Omalla polulla näyttelyssä
African Fashion Week showcase: Muotoilijapuheenvuorossa Omolara & minimuotinäytös (2.krs päänäyttelytilassa)
Vuonna 2018 perustettu African Fashion Week Helsinki (AFWH) on ennen kaikkea tapahtuma, mutta myös yhteisö ja yhdistys, joka pyrkii tekemään afrikkalaisia kulttuureita tunnetuksi Suomessa. African Fashion Weekin toimintaa esittelee Samia Mohamud. Mohamud on African Fashion Weekin perustaja, afrikkalaistaustainen feministi sekä kestävän muodin lähettiläs. Hän on syntynyt Somaliassa, kasvanut Jyväskylässä sekä Mikkelissä, ja löytänyt Helsingissä afrikkalaisuuden värit: “Afrikkalaisuus minussa on aitoa ja värikästä.”
Omolara Odediran on muotisuunnittelija, joka aloitti työskentelyn suunnittelijana vuonna 2012. 13 vuotta sitten nuorella nigerialaisella naisella oli liikeidea: Hän halusi rakentaa muotiyrityksen, joka myy tuotteita joilla on positiivinen vaikutus sekä ympäristöön että sosiaalisesti. Hän on F’JOY:n luova johtaja. F’JOY on Couture-talo, joka keskittyy kestävään muotiin ja yhdistää afrikkalaisia ​​kuvioita pohjoismaiseen muotoiluun. Omolaran puheenvuoron yhteydessä pidetään minimuotinäytös, jossa nähdään hänen suunnittelemiaan vaatteita. Tapahtuman kieli on englanti.
Kaisa ja Christoffer Lekan luento: Ihanasti eksyksissä! (1.krs auditoriossa)
Vuoden Graafikko 2022 -palkitut Kaisa ja Christoffer Leka
saapuvat luennoimaan luovasta prosessista: nyt on mahdollisuutesi lähteä Hiiren ja Ankan opastamana ehdottoman epälineaariselle matkalle luovuuden ihmemaahan!
Kaisa ja Christoffer Leka ovat monialaisia ja omaehtoisia visuaalisen viestinnän tekijöitä ja opettajia. Vuoden Graafikko -työryhmä palkitsi heidät erityisesti työstään graafisen suunnittelun opettajina, mutta myös pitkäjänteisestä ja moneen otteeseen palkitusta omakustannetoiminnastaan. Matkat ympäri maailman, milloin meloen, milloin pyöräillen, ovat toimineet innoittajina teoksille, joissa seikkailee heidän alter egonsa Rouva Hiiri ja Herra Ankka. Luennon kieli on suomi.
Kuva: Elias Broms

Sijainti

Design Museum
Korkeavuorenkatu
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event