Art, Galleries & Museums

Arkkitehtuurimuseo

Näytä kartalla
Arkkitehtuurimuseo

Koko Suomen kokoinen museo.

Arkkitehtuurimuseo on valtakunnallinen erikoismuseo, jolla on kansainvälisesti merkittävät ja mittavat kokoelmat sekä keskeinen asema alansa kotimaisessa ja kansainvälisessä toiminnassa. Museon asiantuntijuus kukoistaa seminaareissa ja luennoilla niin Suomessa kuin ympäri maailman. Museo on perustettu 1956 ja se on maailman toiseksi vanhin arkkitehtuurimuseo. Sijainti kauniissa uusrenessanssirakennuksessa Kaartinkaupungin Design District -alueella tekee museokokemuksesta ainutlaatuisen.

Tarjoamme henkilökohtaisia kokemuksia arkkitehtuurista sekä välineitä sen ymmärtämiseksi. Vaihtuvat näyttelyt luotaavat suomalaista ja kansainvälistä arkkitehtuuria historiasta nykypäivään, ja pysyvä näyttely vie matkalle Suomen arkkitehtuurin vuosikymmeniin. Elämykselliset arkkitehtuurikävelyt ja muut yleisötapahtumat kuljettavat puolestaan sinne, missä arkkitehtuuri on, ja opettavat tarkastelemaan rakennettua ympäristöämme uusin silmin. Yleisöä palvelevat myös laaja yleisökirjasto sekä museon kirjakauppa museon aukioloaikoina. Arkisto on avoinna ti–pe klo 10–16.

A&O-huoneemme on puolestaan perheille ja perheen pienimmille suunnattu inspiroiva tila, missä arkkitehtuurin peruskäsitteistö avautuu leikin ja tehtävien kautta. Huone on avoinna museon aukioloaikoina, ja museolehtori Kaisa Sjövall on paikalla joka tiistai klo 14–16. Ohjattuja perhetyöpajoja järjestetään joka kuun viimeisenä lauantaina klo 13. Tervetuloa!