Vapaa pääsy Designmuseoon ja Arkkitehtuurimuseoon
–Joka kuun viimeisenä tiistaina kello 11–20
Ilmaistiistai järjestetään seuraavan kerran 27.2.2024
Designmuseoon ja Arkkitehtuurimuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina koko päivän! Pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta kello 11-20. Ohjelmassa on aina suomenkielinen opastus päänäyttelyymme kello 17.
Ohjelma 27.2.2024
11–20 Maksuton sisäänpääsy
16–19 Päivystävä opas Arkkitehtuurimuseon Siirtolapuutarha -tilassa
17–19 Avoin työpaja: Garden Futures
17–17:45 Yleisöopastus Designmuseossa suomeksi
18–18:45 Puheenvuoroja puutarhasta: Kotipuutarhan ruokaviljelyn tulevaisuudesta
18–18:45 Yleisöopastus Arkkitehtuurimuseossa suomeksi kuvailutulkattuna
19–19:45 Yleisöopastus Designmuseossa englanniksi
Avoin työpaja: Garden Futures
Designmuseon Studiossa, 0 krs. klo 17-19
Työpaja innostavaa ja opastaa tekemään ja kokemaan arkkitehtuuria ja muotoilua. Paja antaa ideoita oman ympäristön havainnointiin ja omaan luovaan työskentelyyn suunnittelun äärellä. Garden Futures -näyttelyn pavoin työpaja ammentaa lähtökohtansa päänäyttelystä, jossa tutustutaan puutarhojen suunnitteluun. Työpajassa inspiroidutaan tarkastelemaan aihetta ja tehdään omaa luovaa työskentelyä puutarhateemaan liittyen.
Työpaja toteutuu non stop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain. Työpajaan mahtuu työskentelemään kerralla 20 osallistujaa. Työpajakielenä on suomi ja englanti, ja ohjauksesta vastaavat Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon työpajaohjaajat. Työpaja on tarkoitettu kaikille, eikä se vaadi erityisosaamista. Suositellaan yli 6 -vuotiaille, alle 10-vuotiaat vain aikuisen seurassa.
Puheenvuoroja puutarhasta: Kotipuutarhan ruokaviljelyn tulevaisuudesta
Tiistaina 27.2.2024 Klo 18-18:45 Designmuseon luentosalissa (1. krs.)
Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen
Luonnonmukainen puutarhanhoito haastaa nykyihmisen: aktiivisen tekemisen ja pikavoittojen sijaan on tarjolla tarkkailijan roolia sekä pikkuhiljaa silmien edessä kehittyviä mielekkäitä palkintoja ja yllätyksiä. Sitkeyttä vaativat myös tekemättä jättäminen ja suoranainen laiskottelu. Puutarhan hoitaminen ulottuu omaa viljelylaatikkoa laajemmalle: se tarjoaa mahdollisuuksia lähiympäristölle, eläimistölle ja koko ekosysteemille.
Tämän päivän valinnat määrittävät tulevaisuuden puutarhan. Tule kuulemaan, millaisin konkreettisin keinoin puutarha otetaan haltuun vuonna 2024. Ei ihmeitä tai hikistä puurtamista, vaan yksinkertaista ja nautittavaa tekemistä!
Lea Rauta on Pihailon kouluttava puutarhasuunnittelija ja puutarhuri, joka levittää puutarhasanomaa alentamalla harrastamisen rimaa ja tuomalla iloa, helppoutta ja merkityksellisyyttä puutarhanhoitoon. ”Luonto kuuluu kaikille – elämänlaadun ja arjen parantaminen vehrein keinoin on mahdollista jokaiselle. Kauneuden, toiminnallisuuden ja kestävyyden tasapaino on puutarhassa, ja muutenkin elämässä tärkeää!.” Tapahtuma on suomeksi. Ilmoittaudu mukaan tästä.
Yleisöopastukset
Klo 17 yleisöopastus suomeksi ja klo 19 englanniksi alkavat Designmuseon aulasta, klo 18 suomeksi kuvailutulkattu yleisöopastus alkaa Arkkitehtuurimuseon aulasta. Opastuksella näyttelyyn tutustutaan yhdessä keskustellen. Ilmaispäivien yleisöopastukselle voi osallistua maksutta ja ilman ennakkovarausta. Ilmoittaudu opastukselle museon asiakaspalvelupisteessä saapumisen yhteydessä.
Garden Futures: suunnittelu luonnon kanssa -näyttely jakautuu kahteen museorakennukseen. Arkkitehtuurimuseon rakennuksessa esillä oleva näyttelykokonaisuus käsittelee puutarhaa toivon ja parempien tulevaisuuksien kuvittelun paikkana. Opastus päättyy toiminnalliseen tilaan, jossa osallistujat pääsevät jättämään oman jälkensä osaksi näyttelyä. Designmuseon rakennuksessa esillä olevat näyttelykokonaisuudet käsittelevät puutarhojen kautta avautuvia moninaisia historioita, todellisuuksia ja maailmoja.
Saavutettavuus
Tapahtuma on maksuton. Online-keskusteluun ilmoittaudutaan ennakkoon. Tapahtumassa käytössä turvallisemman tilan periaatteet.
Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon turvallisemman tilan periaatteistä löydät tästä linkistä
Lisätietoja Designmuseon turvallisemman tilan periaatteista löydät tästä linkistä
Designmuseon rakennus on esteetön.
Lisätietoja Designmuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä
Arkkitehtuurimuseon rakennus ei ole esteetön.
Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä
Kuva: Anni Koponen
Sijainti
DesignmuseoKorkeavuorenkatu
Helsinki
Finland