Uusi toiminnanjohtaja on muotoilun löytöretkeilijä

Minni Soverila on aloittanut Design District Helsingin toiminnanjohtajana tammikuun puolivälissä.

Uusi toiminnanjohtaja hyppää yhdistyksen puikkoihin muotoilukentän ulkopuolelta. Taustalla hänellä on kokemusta journalismista, viestinnästä ja markkinoinnista. Nyt Minni kertoo, mitä muotoilusta ajattelee ja millaisia ajatuksia hänellä on DDH:n tulevaisuudesta.

”Koska tulen muotoilun ammatillisen sisäpiirin ulkopuolelta, tuon varmasti toimintaan erilaista näkökulmaa ja lisäksi vahvaa viestinnällistä otetta. Olen todella innoissani siitä, että saan Design District Helsingissä oppia uutta muotoilusta ja alueesta. Samalla voin hyödyntää omaa osaamistani uusilla tavoilla, luoda ja kokeilla.

Työskentelin viime syksyn Designmuseossa viestinnän ja PR:n parissa, joten sain sitä kautta todellisen syväsukelluksen muotoiluun. Mahtavaa, että pääsen hyödyntämään sitä oppia myös tässä pestissä.

Tavoitteenani on lisätä Design Districtin omaa sisällöntuotantoa ja vahvistaa viestintää verkostossamme. Maailma on täynnä erilaisia työkaluja ja tapoja, joita olisi hienoa testata tässä ympäristössä. Minua kiinnostaa esimerkiksi tuottaa haastatteluita, juttusarjoja ja podcasteja, joiden kautta voisi pureutua syvemmin muotoiluun DDH:n toimijoiden kautta.”

Muotoilu kuuluu kaikille

”Puhun mielummin muotoilusta kuin designista, koska haluan häivyttää tiettyä elitististä sävyä, joka muotoiluun ja Punavuoren kivijalkamyymälöihin joskus turhaan liitetään. Haluan omalla toiminnallani ennen kaikkea madaltaa kynnystä tutustua ja innostua muotoilusta sekä Design Districtistä alueena.

Vaikka Design District Helsinki on pohjimmiltaan kaupallinen toimija, siinä ei ole kyse pelkästä ostamisesta. Muotoilu sopii ajan kuvaan hyvin, sillä laadukas muotoilu on pitkäikäistä ja palvelee parhaimmillaan monessa tilanteessa.

On tärkeää, että Design District on avoin niin helsinkiläisille kuin matkailijoillekin. Verkostoissa on voimaa ja mitä paremmin saamme paketoitua ja tarjoiltua Design Districtin kaupunkilaisille ja turisteille, sitä enemmän kaikki alueen toimijat hyötyvät.”

Kaupunki täynnä yllätyksiä ja löytämisen riemua

”Helsinki on kotikaupunkini. Rakastan sitä, että kompaktin keskusta-alueen ansiosta täällä pääsee pyörällä kaikkialle. Samalla kaupunki on kuitenkin tarpeeksi iso, että se yllättää ja tarjoaa mahdollisuuksia löytöretkiin. Yllätyksellisyys ja löytämisen riemu liittyvät Helsinkiin, mutta myös Design Districtiin alueena.

Haluan näin pestini alussa päästä tutustumaan jäsenistöömme. Otan mielelläni vastaan puheluita ja sähköposteja (yhteystietoni löytyvät sivun alalaidasta). Työskentelen lisäksi usein Designmuseolta käsin, joten minua saa tulla myös tapaamaan.

Yritän liikkua aktiivisesti alueen yrityksissä ja erilaisissa tapahtumissa, joten törmäämme varmasti myös kaupungilla. Tapaamisiin!”

Kuka?

  • Koulutus: Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena journalistiikka.
  • Työt: Ennen Design Districtiä kokemusta journalismista, viestinnästä, markkinoinnista ja tapahtumista. Vastaa DDH-pestin lisäksi tällä hetkellä Designmuseon sosiaalisen median kanavista.
  • Luonne: Olen napakka ja tehokas, mutta myös luova idealinko.
  • Liikkumistapa: Olen todellinen himopyöräilijä. Pyöräilen mielelläni ympäri kaupunkia ja tutustun eri kaupunginosiin.
  • Suosikki kaupunkikohde: Ehdottomasti Kallion kirjasto. Hyllyjen väleissä hortoilun lisäksi nautin siitä, miten vanha kirjasto tarjoaa loputtomasti lukemiseen sopivia pieniä soppia ja nurkkauksia.
  • Muotoilusuosikki: Sydämessäni on erityinen pehmeä paikka suomalaiselle lasille! Vierailen vuosittain isoäitini kanssa Riihimäen lasimuseossa.