Tarinat, käsityötaito ja aidot luonnonmateriaalit kohtaavat Naapurit-myyntinäyttelyssä

Artek Helsinki -myymälän Naapurit-myyntinäyttely esittelee ja myy kesän ajan tuotteita naapureiltamme – naapurimaista, naapurikaduilta ja naapurikaupunginosista. Näyttelyyn valitut tuotteet välittävät modernilla tavalla paikallista kulttuuriperimää ja kuviomaailmaa.

Naapurit-näyttelyn on kuratoinut stylisti Susanna Vento, joka tutustui vähemmälle huomiolle jääneisiin, mutta laadukasta ja tyylikästä tuotevalikoimaa tarjoaviin Baltian maihin sekä saamelaisalueisiin. Myyntinäyttelyyn valikoiduissa tuotteissa hän on painottanut käsityötaitoja, aitoja ja kestäviä luonnonmateriaaleja sekä laatua.

Valikoimassa on arkea kaunistavia käyttöesineitä, jotka sopivat muotokieleltään skandinaaviseen makumaailmaamme. Esimerkiksi maanläheiset puu- ja keramiikkakulhot sopivat niin mökkipöydälle kuin kaupunkimiljööseen. Pehmeyttä kotiin tuovat upeasti kuvioidut matot sekä kauniit viltit ja kylpytekstiilit. Myyntinäyttelyn tuotteet ovat kuin pieniä tuliaisia valituilta alueilta ja samalla Artekista hankittavia, kätevästi matkalaukkuun sujahtavia viemisiä tai omaa kotia kauniista täydentäviä asioita.

Naapurit/Neighbours/Grannar-myyntinäyttely on avoinna 13.6.-28.8. ma-pe klo 10-19 ja la 10-18.