Design Districtin minipaneelit Habitaressa 13.9. ja 14.9.

Design District Helsinki tuo Habitareen kaksi minipaneelia. Keskusteluissa avataan muotoilun ajankohtaisia teemoja yrityksistä käsin. Minipaneelit vetää Design Districtin hallituksen jäsen Noora Delage.

Keskustelut pidetään Habitaren Ahead-lavalla torstaina kello 11 ja perjantaina kello 17.

Keskustelut nähtävissä myös Facebook-liven kautta

Tervetuloa mukaan!

Torstai: Sisustuksen kerrokset

Torstain minipaneelin aiheena sisustuksen kerroksellisuus, eli miten elämän kerrokset voivat ja saavat näkyä myös sisustuksessa tehdyissä valinnoissa. Keskustelemassa antiikki- ja tapahtumayrittäjä Amanda Kääriäinen sekä Designmuseon kuraattori Anna Vihma.

Keskustelun vetää Design Districtin hallituksen jäsen Noora Delage.

Anna Vihma

Kuraattori, Designmuseo

Anna Vihma on Designmuseon kuraattori ja vastuussa syksyllä avautuvan Josef Frank – Arkkitehti ja muotoilija -näyttelyn koostamisesta. Josef Frankin sisustusfilosofiassa korostuivat vapaus, sattuma sekä vaikutteet eri aikakausilta ja kulttuureista. Omassa sisustusajattelussaan Vihmalla on yhtäläisyyksiä Frankin ajatteluun: hänelle tärkeitä näkökulmia ovat kerroksellisuus, vanhan kierrättäminen ja kodin raamien ehdoilla toimiminen.

Amanda Kääriäinen

Antiikki- ja tapahtumayrittäjä, Vintage Style Events Helsinki

Amanda Kääriäinen luo Vintage Style Events HKI -yrityksensä kautta tapahtumasomistuksia, joissa hän hyödyntää vintage- ja antiikkikalusteita – joskus modernienkin tilojen sisustuksessa. Samaan aikaan Kääriäinen on mukana pyörittämässä vintage-liikettä Kallion Kaarlenkadulla sekä showroomia Punavuoressa Annankadulla. Toisen polven antiikkiyrittäjä matkustaa paljon metsästäessään myytäviä tuotteita esimerkiksi pariisilaisilta kirpputoreilta tai Lontoon vintageliikkeistä.

Perjantai: Design, identiteetti ja arvot

Miten yrityksen ja tuotteen identiteetti puhuttelee alati monimuotoistuvaa ja entistä tietoisempaa kuluttajakuntaa? Entä millä tavoin tuote erottuu ja millaisia arvoja se kantaa mukanaan?

Mukana Noora Delagen vetämässä minipaneelissa Secton perustaja ja luova johtaja Tuula Juselius sekä Poiat-yrityksen toimitusjohtaja Jenni Mikkonen. Mukana olevia yrityksiä yhdistää muun muassa läpinäkyvyys arvoissa ja tuotannossa sekä vahva brändi-identiteeti.

Tuula Juseilus (Secto Design)

Jenni Mikkonen (Poiat)