Timo Tähkänen: Maalauksellisia yhteyksiä/Painterly Connections


Näyttelyssäni tm•galleriassa on esillä maalauksia sekä teoksia, joissa maalauksen rajat liukuvat installaatioiksi, veistoksiksi tai performansseiksi. Teoksissani on kietoutunut yhteen väri, materia ja ihmissuhteet. Taiteellista työtäni ohjaa pohdinta väristä, maalauksesta elämän ja taiteen välillä, arjen ja vuorovaikutuksen estetiikasta sekä kuvataiteilijan paikasta yhteiskunnassa. Näyttelyni pohjaa taiteelliseen työhöni Kinaporin monipuolisessa palvelukeskuksessa.

Olen altistanut itseni erilaisille kohtaamisille, ja olen antanut niiden vapaasti vaikuttaa työskentelyyni ja teoksiini. Osa näyttelyni teoksista on muovautunut yhdessä tapaamieni ihmisten kanssa. Vuorovaikutuksesta syntynyt objekti eli teos on jaetun kokemuksen aineellistuma ja samalla muisto kohtaamisesta. Kohtaamisilla on ollut minuun myös suora fyysinen vaikutus, josta esimerkkinä paritanssin seurauksena paidan selkäpuolelle imeytynyt hikiläiskä.

Tarkastellessani uraani taaksepäin huomaan kasvaneeni taiteilijaksi vanhustyön keskellä. Työskentely ihmisten parissa erilaisissa olosuhteissa on vahvistanut taiteilijaidentiteettiäni ja toiminut työskentelyni inspiraation lähteenä.

Tutustuessa toiseen tekee samalla matkan itseensä.

 

– Työskentelen taidemaalarina Helsingin kaupungin Kinaporin monipuolisessa palvelukeskuksessa Suomen Kulttuurirahaston Taidetta hoitolaitoksiin -rahastosta myöntämän kolmivuotisen apurahan turvin. Pidän työskentelystäni blogia:  http://timotahkanen.blogspot.fi/. Olen valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta keväällä 2014. Kymmenen vuotta sitten valmistuin kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta, joten tm•gallerian näyttelyni on oikeastaan juhlanäyttely.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

 

Drag-runoilija Maimu Brushwood esittelee näyttelyn ke 22.3. klo 17-18
Taiteilijatapaaminen la 25.3. 14-16

Sijainti

Erottajankatu 9
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

tm•galleria

ma Suljettu
ti 11:00–17:00
ke 11:00–18:00
to–pe 11:00–17:00
la 11:00–16:00
su 12:00–16:00