Taiteilijatapaaminen: Susanna Tyrväinen


Tiistaina 8.11. kello 11-18 lasi- ja keramiikkamuotoilija Susanna Tyrväinen on paikalla Galleria Mafka&Alakoskessa. Tule tutustumaan Vihreä kyynel -lasinäyttelyn teoksiin itse taiteilijan esitteleminä!

Näyttelyn ja teosten nimi juontaa viime kesälle, jolloin Tyrväinen kokeili ensimmäistä kertaa keramiikkaesineiden puu-uunipolttoa. Keraamisen kulhon pintaan oli ilmestynyt pisaran mallinen valuma, jota Tyrväinen ensin luuli virheeksi. Uunimestari Anders Allik oli kuitenkin selittänyt, että kyseessä on harvinainen ja arvostettu bidoro, joka tuo hyvää onnea. Bidoro, lasittunut pisara muodostuu kovassa kuumuudessa, tulessa ja tuhkassa, keraamisen esineen pintaan sattumalta.

Tämän keraamisen työn ja bidoron inspiroimana syntyi suupuhallettuna lasista kaksi Vihreä kyynel -teosta tuomaan hyvää onnea muotoilijan ensimmäiselle yksityisnäyttelylle. Suupuhallettujen teosten lisäksi Vihreä kyynel -näyttelyssä on esillä useilla erilaisilla lasintyöstömenetelmillä tehtyjä veistoksia.

Tyrväisen muotokieli on herkkää, mutta selkeää ja siinä kontrastilla on vahva rooli. Osa teoksista on pieniä ja pikkutarkkoja, osa puolestaan suuria ja rouheita. Töillään Tyrväinen haluaa yllättää ja ilahduttaa sekä tuoda katsojalle hämmästystä ja uusia oivalluksia. Taiteilijatapaamisessa Tyrväinen kertoo käyttämistään tekniikoista ja luovasta työstä. Tervetuloa!

Susanna Tyrväisen Vihreä kyynel -lasitaidenäyttely on avoinna 27.11. saakka

Sijainti

Iso Roobertinkatu 19
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event