Paimio Sanatorium 90 – Human Perspective


Paimion parantola valmistui tuberkuloosiparantolaksi vuonna 1933, 90 vuotta sitten. Rakennus oli nuorien arkkitehtien Alvar ja Aino Aallon läpimurtoteos. Jo valmistumisvuonna parantola herätti laajaa kansainvälistä huomiota. Vuosien kuluessa Paimion parantolasta on muodostunut yksi merkittävimmistä modernin arkkitehtuurin merkkiteoksista. Se on tekijöidensä vahvan humaanin ymmärryksen konkretiaa arkkitehtuurissa ja muotoilussa.

Paimion parantola ja Grafia täyttävät tänä vuonna molemmat 90 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Paimion parantola -säätiö ja Grafia ry kutsuivat visuaalisen viestinnän ammattilaiset sekä opiskelijat tulkitsemaan Aino ja Alvar Aallon näkemystä ihmisen suhteesta ympäristöönsä, julistekilpailun muodossa.  Aaltojen suunnittelua ohjasi vahvasti inhimillinen näkökulma, ja sitä ajatusta haettiin myös kilpailussa.

Human Perspective -julistekilpailu oli korkeatasoinen ja kansainvälinen, mikä osoittaa Alvar ja Aino Aallon yhä jatkuvaa voimaa inspiraatiolähteenä ja hyvinvoinnin suunnannäyttäjinä. Kilpailun 444:stä ehdotuksesta valikoitui nähtävillä oleva 30 julisteen eheä kokonaisuus. Kilpailussa myönnettiin 3 pääpalkintoa ja 3 kunniamainintaa. Näistä kuudesta julisteesta on painettu myös laadukkaat myyntikappaleet. Julisteet ovat nähtävillä Finlandia Galleriassa 1.7. – 31.7.2023. Vapaa pääsy.

Design District Illustration
event