Paavo Paunu // Päämääränä Kuu // tm•galleria // 22.11.–17.12.2023


Maalaukset hahmottavat maailmaa, jota ei ole olemassa, mutta joka voi olla mahdollinen. Siellä on ihminen, pyrkimässä kohti jotain, ehkä tasapainoa, ehkä onnea.

Maalaus on hidas. Pidän ajatuksesta, että se muodostuu kerrostumalla, aikaa kuluu ja siitä jää jälki.

Näyttelyn teokset on maalattu paksulle kierrätysvanerille. Minua kiinnostaa maalauksen samanaikainen esineellisyys ja mahdollisuus kolmiulotteiseen vaikutelmaan.

Paavo Paunu (s. 1965 Tampereella, asuu Raumalla) valmistui Kuvataideakatemiasta 1991. Paunun teoksia on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on mm. Nykytaiteen museo Kiasman, HAM Helsingin taidemuseon, Porin taidemuseon, Tampereen Nykytaiteen museon, Lönnströmin taidemuseon, Wihurin rahaston, Raimo Anttilan säätiön, Seppo Fräntin, Rauman kaupungin ja Ruotsin valtion kokoelmissa. Paunu palkittiin Pyhän Henrikin säätiön palkinnolla 2014, Suomen Taideyhdistyksen Dukaattipalkinnon hän sai 2001 ja Suomen Taiteilijaseuran Palokärkipalkinnon 1998. Ars Fennica ehdokkaana Paunu oli 2005. Taiteen edistämiskeskus myönsi hänelle 5-vuotisen työskentelyapurahan 2020.

Sijainti

Erottajankatu 9
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event