Näyttelyavajaiset: Tule tutustumaan Keppulin tarinaan


Autismisäätiön järjestämä taidelasinäyttely:
Ajatusten linnunrata – Keppulin tarina 20.4.-11.5.2017

Tervetuloa näyttelyavajaisiin torstaina 20.4. kello 18 alkaen!
Ilmoittauduthan ennakkoon sähköpostitse: ammi@mafka-alakoski.fi

Näyttelyä varten Autismisäätiö on tilannut eri kokoisia, tekniikaltaan ja pintakuvioltaan vaihtelevia, uniikkeja lasiesineitä, joita kutsutaan Keppuleiksi. Keppuli-näyttely on osa huhtikuista autismitietoisuuden kuukautta, jota Autismisäätiö viettää nimellä Keppulikuu.

Keppuli on Autismisäätiön taiteilijan Hanna Keynäsin oma sana. Hanna kutsuu keppuleiksi muovi- tai lasiesineitä, joiden pitelemisestä ja naputtelemisesta tulee hyvä olo.

Viime vuonna Autismisäätiö pyysi suunnittelija Stefan Lindforsia suunnittelemaan säätiölle virallisen Keppulin. Lindfors vastasi pyyntöön myöntävästi ja valitsi lasinpuhaltajamestari Kari Alakosken valmistamaan Keppulit. Lopputuloksena syntyi liikkeestä kevyesti kieppuva, kooltaan kämmenelle istuva lasiesine, joka hurmasi Autismisäätiön.

Lasinpuhaltajamestari Kari Alakoski ja lasinpuhaltaja Marja Hepo-aho ovat luoneet aiemmin suunnitellun Keppulin muotokieltä jatkavia teoksia, jotka on kaikki kaivertaen signeerattuja ja numeroituja. Keppuleita voi ostaa näyttelyn yhteydessä. Keppuleiden tuotto ohjataan Autismisäätiön toiminnan kehittämiseen.

Tule tutustumaan Keppuleihin gallerialla!

Autismisäätiö on valtakunnallinen voittoa tavoittelematon palveluntuottajaorganisaatio ja yhteiskunnallinen yritys. Säätiö on rakentanut autismin kirjon henkilöiden kuntoutuspolkua sekä vaikuttanut toiminnallaan heidän asemaansa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Lisätietoja Autismisäätiön toiminnasta säätiön nettisivuilla: www.autismisaatio.fi

Sijainti

Iso Roobertinkatu 19
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event