Metsästä käsin 4.–29.9.2020


Suomalaisilla on erityinen suhde luontoon ja metsässä liikkumiseen sekä puuhun materiaalina. Metsästä käsin -kutsunäyttely esittelee viiden erilaisen tekijän ja työparin suhdetta metsään, puuta materiaalina sekä metsää tilana, käsityön näkökulmaa unohtamatta.

Näyttelyä varten suunnitellut teokset herättävät henkiin suomalaisen metsän eri näkökulmia – valonheijastuksia, vuodenaikojan vaihteluita, metsänpohjan pienen pieniä kasveja, näreikön tiheyttä ja metsäkokemuksen muuttumista pelottavasta meditatiiviseksi kokemukseksi. Näyttelyssä on esillä metsäiset installaatiot Koivisto Studion muotoilijoilta Susanna ja Tobias Feuerbacheriltä, puuseppämestari Antrei Hartikaiselta, taidekäsityöläinen Tarja Heikkilältä, taiteilija ja huonekalusuunnittelija Milla Vaahteralta sekä Ebonia Designin puusepiltä Ville ja Markku Tonttilalta.

Puukko on perinteisesti kulkenut mukana metsäretkillä. Puun käsittely, vuoleminen ja puukon käyttö on arvokasta käsityötaitoa, jonka Taitoliitto on halunnut nostaa esiin nimeämällä vuolemisen Vuoden 2020 käsityötekniikaksi. Vuoleminen on perinteinen, arvokas käsityöosaamisen taito, joka opittiin aiemmin luonnollisesti jo lapsena. Nykyään perinteinen vuolutaito on kuitenkin vaarassa kadota.

 

Metsästä käsin -näyttely on esillä Suomen käsityön museossa 3.6.–30.8.2020 ja CraftCornerissa Helsingissä 4.–29.9.2020 sekä Pro Puu -galleriassa Lahdessa 3.-30.10.2020.

Helsingin näyttely on osa Helsinki Design Week -ohjelmistoa.

Näyttely avoinna CraftCornerissa Eteläesplanadi 4, Helsinki
ti-pe klo 10–18 ja la klo 10–17. Su ja ma suljettu.

 

Näyttelyn tuottajat: Suomen käsityön museo ja Taitoliitto

Yhteistyössä mukana Pro Puu ry

Sijainti

Eteläesplanadi 4
00130 Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

CraftCorner

ma–pe 10:00–18:00
la 10:00–17:00
su Suljettu