Näyttely // Peppi Kankkonen & Eija Zweygberg: PURE HeART // Makkaragalleria


Peppi Kankkonen & Eija Zweygberg: ”PURE HeART”

Installaatio 7.3.–15.4.2022

Makkaragalleria
Pursimiehenkatu 2, 00150 Helsinki
Avoinna ma-pe 10–18

PURE HeART -Installaatio
Kuvataiteilijan ja tekstiilisuunnittelijan yhteistyö Pure HeArt on yhden seinän installaatio, joka koostuu Peppi Kankkosen maalauksista ja Eija Zweygbergin kovetetuista ristipistokirjaimista.

Viimeaikainen eristyneisyys on lisännyt läheisyyden ja yhteisyyden kokemisen tarvetta ja arvostusta. Rakkaus kumpuaa puhtaasta sydämestä. Kumpainenkin taiteilija on luonut tästä monitahoisesta ja syvällisestä aiheesta omanlaistaan sisältöä Peppi Tampereella ja Eija Helsingissä. Prosessin aikana he ovat kommunikoineet toistensa kanssa kuva- ja tekstiviestein.

Dialogissa eri kaupunkien välillä ja myöhemmin kohtaaminen Makkaragalleriassa oli lämmin ja yllättäväkin, koska he eivät voineet kohdata aiemmin vallitsevan pandemian vuoksi. Kumpikin näki toistensa työt vasta galleriassa. Installaatio rakentuu eri osista ikään kuin keskustelut, välimatka ja työskentelykin, jotka muodostavat lopulta Makkaragalleriassa nähtävissä olevan kokonaisuuden.

Kankkonen on ensisijaisesti taidegraafikko ja on toteuttanut installaatioita pääasiallisesti taidegrafiikan ja käsin tehdyn paperin avulla käsitellen eri teemoja kasvien ja ihmisen symbioosista. Maalauksissa vanerille on yhdistetty akryylimaalausta, puuvärejä ja spraymaalia ja ne saavat vaikutteita barokkiajan maalauksista, stencil-graffiteista ja pop-taiteen traditioista.

Zweygberg on työstänyt tekstiiligraffiteja Concreatives-kollektiivin jäsenenä. Hänen työskentelynsä taustalla vaikuttaa kiinnostus pop-taiteeseen ja esim. Corita Kentin työt ja niiden filosofia.

.

 

*****

Pursimiehenkatu 2, 00150 Helsinki | ma-pe 10–18

Instagram & Facebook: @makkaragalleria

Niina Ala-Fossi
makkaragalleria@gmail.com

Sijainti

Pursimiehenkatu 2
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event