KONEIDEN YÖ: Kone, Koneisto – Ihminen?


Allegra Lab Helsinki ry järjestää Taiteiden yönä 20.8.2015 jo toistamiseen jotain – aivan muuta! Tapahtuma on myös osa Late Night Shopping -tapahtumailtaa.

Viime vuonna vietimme Iltaa Antropologeina, tänä vuonna sukellamme koneiden maailmaan. Tapahtuma sijoittuu Fredrikin torille Helsingin Punavuoreen. Kaupungin sydämeen nousee spektaakkeli, jossa ihminen ja kone toimivat yhteistyössä, muodostaen orgaanisen keinotodellisuuden. Performanssissa tanssijat Helsinki Dance Companysta haastavat todellisen ja kuvitellun rajoja, kutsuen myös katsojat osallisiksi kokonaisuuteen.

Tästä kaikki alkaa. Ajan kuluessa koneet kehittyvät ja kapinoivat. Voittaako tekoäly ihmisen? Vai tuleeko ihmisestä enemmän koneen kaltainen, osa koneistoa? Voivatko kone ja ihminen kohdata ja jakaa tunteen? Mitä inhimillisyys oikeastaan tarkoittaa?

Tapahtuman musiikki tulee koneesta, välkkyvä valo ympäri toria levittyvistä valotauluista, liike-energia tanssijoista ja virta katsojista ja osallistujista – pelaajista. Illan teemoja avataan keskusteluilla, joita ohjaa Allegra Lab Helsingin tiimi vierainaan eri alojen asiantuntijoita. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua tapahtuman kulkuun ja rakentumiseen vuorovaikutteisesti. Ilta huipentuu Mieskuoro Eugan esitykseen teoksesta Kehto, jonka on säveltänyt Anton Valle.

Allegra Lab Helsinki on Design District Helsingin uusi päämaja. Koneiden yö on DDH:n kanssa toteutettavan Late Night Thinking –keskustelusarjan lanseeraustilaisuus.
YHTEISTYÖKUMPPANIT

Helsinki Dance Company
Mieskuoro Euga
HIK – Helsingin Improkuoro
remake ekodesign
Design District Helsinki
Anton Valle
Victor Khashchanskiy

 

TAPAHTUMAA TUKEVAT

VALA Group
Massive HELSINKI
Koneen säätiö
K-Market Albertin Herkku
Kirjoprint

Sijainti

Fredrikintori
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event