KLAUS KOPU OHO GALLERIASSA 21.9.–1.11.2015


Maalaus on kokijalleen luovan prosessin lähtökohta, sen kokeminen on reaaliaikaista analyysiä ja älyllistä ponnistelua, jonka merkitys on yksilön omien luovien resurssien löytäminen perinteiden ja yleisten näkemysten ulkopuolelta, sanoo Klaus Kopu.
Nyt nähtävä teos on nimeltään PAKO.
 Vuodelta 2015, akryyli ja öljy kankaalle, 140 x 115 cm.
OHO Gallery, Merimiehenkatu 29, Punavuori. 
Teoksia katsotaan ikkunan läpi, näyttelyyn voi poiketa milloin vain.

TERVETULOA AVAJAISIIN PERJANTAINA 25.9.2015 KLO 17-19! Ovet ovat avoinna!

Klaus Kopu ei arkaile eikä säästele värejä. Tunteet purkautuvat väkevinä kuvina spontaanisti usein suurikokoisissa töissä. Runsaus on tarkkaan harkittua. Kopu tunnetaan abstraktin ekspressionismin ja informalismin rohkeana tulkkina, jonka teoksissa kokonaisuus on harmoninen ja lopputulos tietoisesti rakentunut kokonaisuus.
Mark Rothko, Gerhard Richter sekä Jackson Pollock ovat innoittaneet Kopua voimakkaaseen värien käyttöön ja kerrokselliseen työskentelytapaan, jossa pintarakenteet korostuvat ja materiaalisuus nousee vahvasti ja itsevarmasti osaksi katsojan elämystä.
Musiikki ja kirjallisuus merkitsevät Klaus Kopulle inspiraation lähdettä. Tällä hetkellä kiinnostuksen kohteena ovat Nietzsche, Gilles Deleuze, pianisti Glenn Gould ja Thomas Bernhard.

Sijainti

Merimiehenkatu 29
00150 Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event