Kultaisella leijonalla palkitun Sonya Boycen yleisöluento


Venetsian biennaalissa 2022 Kultaisella leijonalla palkittu brittiläinen kuvataiteilija Sonia Boyce luennoi Helsingissä 14.9.2022. Luento on osa Saastamoinen Foundation Keynote -sarjaa. Tilaisuus on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy.

Boycen luento käsittelee hänen yhteisötaiteessa käyttämiään prosesseja ja niiden kautta syntyneitä taideteoksia. Hänen luentonsa aihe on Oi mitä hölynpölyä – tutkimusmatka sosiaaliseen leikkiin, improvisointiin ja normien rikkomiseen. Viimeisten reilun 20 vuoden aikana Boyce on osallistanut muita ihmisiä taideteostensa tekemiseen työtovereina ja osallistujina. Näissä kohtaamisissa häntä kiinnostaa se, kuinka näennäisen erilaiset ihmiset ja historiat risteävät. Häntä kiehtoo nähdä mitä tapahtuu, kun osallistujat, usein esiintyjien johdattamina, sallivat itsensä ajautua odottamattoman puolelle.

Boycen vierailu on osa Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön vuonna 2014 aloittamaa kuvataiteen kansainvälistymisohjelmaa, johon kuuluu luentojen lisäksi muun muassa kansainvälistä mentorointi- ja residenssitoimintaa akatemian maisteriopiskelijoille ja alumneille.

Luento on englanniksi.

Sijainti

Tanssin talo
Kaapeliaukio
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event