Kesäkuun keskiviikot, 10.000 askeleen kaupunkikävely Designkortteleissa


Lähde 10.000 askeleen kaupunkikävelylle Designkortteleihin kesäkuun keskiviikkoina. Pidennetyt aukioloajat kello 20 asti!

Kesä on täällä. Iloitsemme valoisista kesäilloista ja kutsumme kaupunkilaiset kävelemään Designkortteleihin.

Tervetuloa tutustumaan paikallisiin designalan liikkeisiin, suunnittelijoihin, kivijalkayrittäjiin ja museoihin! Ostamalla naapurista tuet paikallista yrittäjyyttä. Pienissä liikkeissä on turvallista asioida.

 

Kävelyreitti: Kauppatori – Hietalahden tori

Kävele Kauppatorilta Katariinankadulle.

Lapuan Kankurit // Katariinankatu 2

Lapuan Kankurit kutovat hyvää elämää ihmisille ympäri maailmaa, vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Yritys lupaa, että se mikä kudotaan, se myös pitää.

 

Kävele kohti Aleksanterinkatua, käänny vasemmalle ja kulje Senaatintorin laitaa.

LUMI // Aleksanterinkatu 28

Lumi on suomalainen laukku- ja accessories-brändi.

 

Ylitä katu Lumin kulmalta ja jatka vasemmalle pitkin Unioninkatua.

Taiga Colors World // Unioninkatu 28

Astu Taiga Colorsin värikkääseen ja iloa pirskahtelemaan maailmaan.

 

Kävele alas kohti Kauppatoria, käänny oikealle. Kulje Esplanadin puistoa kahden korttelin matkalta ja käänny vasemmalle Korkeavuorenkadulle. Jatka, kunnes saavut Ludviginkadulle.

Päivälehden museo // Ludviginkatu 2-4

Museossa kesän uutuutena lapsille suunnattu Seitsemän koiraveljestä -näyttely, jossa seikkaillaan Aleksis Kiven klassikkoteoksen maisemissa. Päivälehden museo on ilmainen mediamuseo vanhalla sanomalehtikadulla. Museossa voi tutustua uutishistoriaan ja kirjapainotaitoon.

 

Palaa Korkeavuorenkadulle ja jatka matkaa Designmuseolle asti. Käänny museon kulmalta Ullanlinnankadulle vasempaan. Samassa korttelissa Designmuseon kanssa on Arkkitehtuurimuseo.

Arkkitehtuurimuseo MFA // Kasarmikatu 24

Arkkitehtuurin avoin talo, joka sopii asiantuntevaksi ystäväksi jokaiselle arkkitehtuurista ja rakennetusta ympäristöstä kiinnostuneelle.

 

Kävele Kasarmikatu etelään ja käänny oikealle Tarkk’ampujankadulle ja jatka, kunnes palaat Korkeavuorenkadulle. Jatka etelään.

CORUYA // Korkeavuorenkatu 5

Näyttäviä design-koruja ja asusteita. Coruya kokoaa yhteen suunnittelijoita ympäri maailman ja suunnittelee osan tuotteista itse.

 

Jatka matkaa etelään. Korkeavuorenkatu vaihtuu Kapteeninkaduksi.

Kultaseppä Kulmala // Kapteeninkatu 24

Kulmalan jalokivikoruissa kohtaavat ainutlaatuisella tavalla tinkimätön ammattitaito, kunnioitus perinteitä kohtaan ja moderni tyylikkyys. Korut suunnitellaan ja valmistetaan Kapteeninkadulla sijaitsevalla verstaalla. Jokaisella Kulmalan korulla on kiehtova tarina, joka matkaa koruissa tulevillekin sukupolville.

 

Palaa takaisin kohti Korkeavuorenkatua ja käänny vasemmalle Vuorimiehenkadulle. Kun saavut Laivurinkadulle, jatka matkaa oikealle.

DEMA // Laivurinkatu 43

Ekologinen ja eettinen lifestyle myymälä Viiskulmassa. Kauniita arjen käyttöesineitä kotiin, reissuun ja konttoriin.

 

Käänny vasemmalle Pursimiehenkadulle, kävele korttelin verran ja jatka oikealle Albertinkadulle, kunnes saavut Iso Roobertinkadulle. Käänny vasemmalle.

Raaka Rå // Iso Roobertinkatu 43

Keraamikon pajakaupasta saa käsinvalmistettuja, uniikkeja käyttöastioita, jotka kestävät niin ammatti- kuin kotikäytössä, konepesut ja mikroaaltouunilämmityksen. Hyllyssä on valmiita tuotteita ja niitä valmistetaan myös tilauksesta.

 

Palaa takaisin ja jatka Iso Roobertinkadun kävelykatua, kunnes saavut Annankadulle. Käänny vasemmalle.

Lokal // Annankatu 9

Lokal on galleria ja shop, jonka huolella kuratoitu tuotevalikoima painottuu käsityöläisyyteen, paikalliseen valmistamiseen ja pientuotantoon.

 

Jatka Annankatua.

Frank/ie // Annankatu 13

Suomalaisten suunnittelijoiden oma kauppa ja kollektiivi. Vaatteita, koruja ja asusteita.

 

Palaa takaisin ja käänny oikealle Uudenmaankadulle.

Osuma Streetwear / Osw // Uudenmaankatu 19-21

Osuma Streetwear on suomalainen katuvaatemerkki, joka inspiroituu katutaiteesta ja eri alakulttuureista. Osuma tuo Helsingin ja muun Suomen katukuvaan kestävää, laadukasta ja ehdottoman katu-uskottavaa muotia.

 

Kävele Uudenmaankatua Fredrikinkadulle. Samassa osoitteessa löydät kolme käyntikohdetta.

FRENN Helsinki // Fredrikinkatu 24

Vastuullinen miestenvaatebrändi, joka lupaa vaatteilleen monikäyttöisyyttä, mukavuutta ja helppohoitoisuutta.

Liike // Fredrikinkatu 24

Liike viettää 20-vuotisjuhlavuottaan. Tarjolla on huolellinen valikoima paikallisten suunnittelijoiden uuden aallon muotia. Jokainen suunnittelija tuo oman näkemyksensä ilmapiiriin, mallistoissa korostuvat eri teemat ja painotusalueet, kuten ekologisuus, lähituotanto ja vastuullinen pukeutuminen. Suunnittelijat ovat itse läsnä kuullakseen asiakkaiden ajatuksia ja kertoakseen omasta vaatetusfilosofiastaan.

asuna // Fredrikinkatu 24

asunassa on valikoima kotimaisia ja kansainvälisiä muotimerkkejä.

 

Katso kadun toiselle puolelle. Ylitä katu.

Koti Store // Fredrikinkatu 35

Laadukkaita sisustustekstiilejä, pientavaraa ja lahjatavaroita kotimaisilta valmistajilta, kuten Fiini, Kaurilan Sauna, Gaarna ja Honey Story-tuotteet. Lisäksi tuotteita seuraavilta mm. brändeiltä: The Tartan Blanket Co., Klippan Yllefabrik, Yankee Candle ja Cavallini.

 

Kävele Fredrikinkatua kohti Bulevardia, ylitä katu ja jatka vasemmalle.

Hetzukoto // Bulevardi 15

Uusien suunnittelijoiden luovan alusta, joka tarjoaa asiakkailleen uniikkeja designtuotteita sekä mukavan ja viihtyisän ostokokemuksen. Tervetuloa tekemään uskomattomia löytöjä Hetzukoton ”Wow” -rekistä.

 

Palaa Fredrikinkadulle ja kävele kohti Kamppia. Käänny oikealle Lönnrotinkadulle.

Alnilam // Lönnrotinkatu 15

Tähtitiedettä, scifiä ja fantasiaa art nouveau -hengessä. Ihan erilainen lahjakauppa.

 

Jatka Lönnrotinkatua kohti Hietalahden toria.

Cilla’s // Lönnrotinkatu 39

Iloinen konseptikauppa Hietsun torin laidalla. Huolellisesti valikoitu mallisto kodin huusholli- ja sisustustuotteita, muotia, kosmetiikkaa ja lahjatuotteita. Kesäkuun ajan kaikki Cilla’s käsisaippuatuotteet -15%

 

 

 

Sijainti

Katariinankatu 2
00170 Helsinki
Finland
Design District Illustration
event