Kaksituntinen matka historiallisessa Helsingissä


ENGLANNINKIELISIÄ KÄVELYKIERROKSIA KOKO KESÄN
1.7.–31.8.2017
To–Ma klo 10–12

Helsinkiä leimaavat sen merkittävät rakennukset, jotka varastoivat kaupungin historiaa. Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi Arkkitehtuurimuseo järjestää kesäkierroksia Helsingin keskustassa. Englanninkieliset kierrokset valottavat sitä, kuinka Helsingin arkkitehtuuri heijastelee sekä Suomen historiaa että suomalaista kansallisidentiteettiä suhteessa maamme mahtaviin naapureihin.

Kierrokset kulkevat Helsingin ytimessä tuoden esiin piirteitä Suomen historiasta, kansalaisista, rakennusmateriaaleista ja tekniikoista, jotka ovat muokanneet Helsingin keskustasta nykyisenlaisen viehättävän kaupungin. Helsingin tiivis koko soveltuu mainiosti kävelykierroksiin, jotka esittelevät rakennuksia 1800-luvun alkupuolelta aina 1900-luvun lopulle.

Lähtö: Senaatintori
Päätös: Rautatieasema
Hinta: 10 euroa

Järjestäjä
Kierrosten järjestäjä on Arkkitehtuurimuseo, ja oppaana toimii Gayle Mckeen, joka on vetänyt kävelykierroksia Chicago Architecture Foundationille. Hänellä on tohtorin tutkinto politiikan tutkimuksesta Chicagon yliopistosta, ja hän on opettanut yliopistoissa niin Yhdysvalloissa kuin Iso-Britanniassakin.

Sijainti

Senaatintori
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

Arkkitehtuurimuseo

ma Suljettu
ti 11:00–18:00
ke 11:00–20:00
to–su 11:00–18:00