”Jokainen on erilainen” -ikkunanäyttely // Visuvi-huivit


Huivissa viehättää sen ajattomuus. Huivi on naisen ja miehen ikiaikainen vaatekappale, jossa yhdistyvät lämpö ja kauneus. Parhaimmillaan huivi kertoo kantajansa persoonasta.

 

”Suunnittelen jokaisesta Visuvi-huivista erilaisen. Värit ja värien rytmi sekä loimesta ja kuteesta muodostuva sidos vaihtelevat. Nimeän huivit ja kuin itsestään nimet tulevat luonnosta, josta nousevat myös huivien vaikutteet. Kudon Visuvi-huivit kangaspuilla Visuvedellä, Ruovedellä.

 

Suosin suomalaista villaa sekä kotimaisia pienkehräämöitä laadun ja ekologisuuden vuoksi. Erityisesti käytän alkuperäisrotumme suomenlampaan villaa, mutta huiveissa on myös kainuunharmaksen ja jopa gotlanninlampaan (rotu) villaa. Loimissa suosin suomenlampaan värjäämätöntä pitkäkuituista kampalankaa.

 

Villahuivien kudelangat värjään kasviväreillä. Suomen luonnossa kasvaa monia värikasveja ja -sieniä: pietaryrttiä, kuismaa, koivua, nokkosta, seitikkejä ja orakkaita, vain joitakin mainitakseni. Lisäksi värjään perinteisillä ulkomaisilla kasviväreillä kuten indigolla, krapilla ja kokenillillä.

 

Kotimaisen villan ohella käytän kuteena silkistä ja alpakasta kehrättyä lankaa ja myös puhdasta silkkiä. Kuten villassa silkissäkin kiehtoo sen ominaislaatu: kiilto ja paino. Käyttämäni silkki-alpakkalangan (70 % babyalpakkaa, 30 % mulperisilkkiä) silkki tulee Iltaliasta ja alpakka Perusta. Lanka on kehrätty ja värjätty Norjassa.

 

Huivien pintakuvio syntyy sidoksesta, johon oman lisänsä tuovat materiaalit ja värit. Huivit ovat rakenteiden ja värien leikkiä, leikkiä pinnalla ja rytmillä – ja myös mielikuvia.”

 

Design by Pirjo Talvio-Pasanen

 

CraftCorner avoinna ti -pe klo 10 -18, la 10 -17 !

Sijainti

Eteläesplanadi 4
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

CraftCorner

ma–pe 10:00–18:00
la 10:00–17:00
su Suljettu