Joel Sievers: Luopio!, tm•galleria 10.8.-28.8.2022


Joel Sievers tutkii teoksissaan ihmisyyttä, ihmisenä olemista: monia inhimillisiä tunteita kauhusta rakkauteen. Keskeisinä teemoina ovat ihmisen mielettömyys ja eksyminen elämässä, mutta toisaalta ymmärryksen ja rakkauden löytyminen.

Hän haluaa tuoda näkyväksi sitä kokemusta, millaista on ollut kasvaa aikuiseksi ahdasmielisessä uskonlahkossa, erotettuna monin tavoin muusta yhteiskunnasta. Sieversin vanhempien erottua hänen äitinsä liittyi Jehovan todistajiin ja perheessä alkoi uusi arki. Kaikkea lahkon ulkopuolista toimintaa pidettiin haitallisena: Joel Sievers olisi ollut kiinnostunut jalka- tai koripallojoukkueeseen liittymisestä, mutta niissä ajateltiin altistuvan huonoille vaikutuksille. Ihmemies Macgyveria ei voinut katsoa sarjan mahdollisen saatanallisen vaikutuksen vuoksi.

Lapsia peloteltiin Saatanalla ja demoneilla, jotka pitivät hallussaan muuta maailmaa. Nuoria ei kannustettu opiskeluun, sillä maailmanloppu olisi tulossa, ammattihaaveitakin kontrolloitiin. Heterosuhteet ja avioliitto olivat normi, niiden ulkopuolisesta toiminnasta kuten itsetyydytyksestä tai esiaviollisesta seksistä kiinni jäänyt nuori joutui totuuskomitean kuultavaksi suljettujen ovien taakse.

Lapsille kerrottiin, että elämme hengellisessä paratiisissa.

Joel Sievers (s. 1980 Piikkiössä, asuu Helsingissä) valmistui Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi 2006. Sieversin teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä 2006 alkaen, hänen edellinen yksityisnäyttelynsä oli Porvoon Taidehallissa tammikuussa 2022. Tänä kesänä hänen teoksiaan oli esillä Taidekeskus Salmelan näyttelyssä Mäntyharjulla. Sieversin teoksia on mm. Aboa Vetus Ars Novan Matti Koivurinnan säätiön, Euroopan komission, Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan ja Taidekeskus Salmelan kokoelmissa.

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

https://www.painters.fi/galleria/joel-sievers/

Galleria on avoinna ti, to, pe 11-17, ke 11-18, la 11-16, su 12-16

Sijainti

Erottajankatu 9
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event