Iisa Maaranen // Focus Flees // tm•galleria // 30.8.-24.9.2023


Mieli harhailee, on täynnä dataa ja keskittymiskyky on kateissa. Focus Flees on herkkä temperamaalaussarja, joka kertoo mielen vaeltelusta digiajan maailmassa. Se liikkuu antennien ja mastojen seassa, kattojen yllä, niityillä ja tien reunoilla. Norkoilee verkossa. Vertailee. Pakenee. Tuijottelee ikkunasta ulos. Haaveilee. Se lipuu ympäriinsä vähän kuin jokin henkiolento, joka ei osaa pysähtyä. Etsii loputtomasti. Mutta ei edes tiedä mitä.

Focus Flees on sarja kokemuksellisia maalauksia. Se ei katso maailmaa kovin rationaalisesti. Vaan enemmänkin yrittää puhkaista tiedon tason, löytää pinnan alta asioita, joita on hankala määritellä. Aiheet ja esineet abstrahoituvat. Asiat ja tilat limittyvät, muuntuvat ja kerrostuvat. Väri, valo ja ele valtaavat maalausta.

Iisa Maaranen (s. 1987) on Kuvataideakatemiasta maalaustaiteen osastolta vuonna 2018 valmistunut kuvataiteilija. Viimeksi hänen töitään on ollut esillä Gallery Schwarz Contemporaryssa Berliinissä 2022 sekä yksityisnäyttelyssä Forum Boxissa Helsingissä 2021. Hänen teoksiaan on mm. Nykytaiteen museo Kiasman, Saastamoisen säätiön ja Helsingin taidemuseon kokoelmissa.

Lämmin kiitos Alfred Kordelinin säätiölle tuesta näyttelyä varten työskentelyyn.

Sijainti

Erottajankatu 9
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event